Мобилни оператори залагат на микровълни

Ново микровълново решение увеличава мрежовия капацитет и намалява разходите за мобилните оператори. Всички компании на Telekom Austria Group, разположени в осем европейски държави, модернизират своите мрежи с технологията на Ericsson.

Микровълновото предложение дава възможност за постъпателно разгръщане и развитие на мобилни, фиксирани и конвергентни мрежи и поддържа добри резултати при най-ниска обща цена на притежанието (TCO).

Шведската компания вече е доставила над 1.9 милиона микровълнови радио линии по света. Портфолиото й се състои от наложилите се продукти MINI-LINK, комбинирани с Marconi LH trunk radio. Всички продукти се управляват от единна мрежа за управление ServiceOn.

Telekom Austria Group ще модернизира мрежите си в Австрия, Беларус, България, Хърватска, Македония, Лихтенщайн, Сърбия и Словения съобразно с пазарните нужди. Внедряването на новото решение вече започна и включва IP-базирана мрежа за микровълнова трансмисия и система за управление и услуги по мрежова поддръжка.

От компанията очакват значително увеличение в изискванията по отношение на мрежовия капацитет. Само в Австрия, например, обемът пренос на данни се е увеличил петкратно през последните две години.

"Търсенето в Централна Европа расте с бързи темпове и сега 18.5 милиона потребители в осем държави ще се възползват от по-високи скорости и подобрени услуги", заяви  Роланд Нордгрен, директор за Централна Европа в Ericsson и президент на Ericsson Австрия.

Коментар