Ирина Радоева е новият председател на УС на БАИТ

За първи път в 28-годишната си история БАИТ ще се ръководи от жена
(снимка: БАИТ)

Ирина Радоева е новият председател на УС на БАИТ, избрана единодушно на Общото отчетно-изборно събрание на 31 май.  До момента тя беше член на Управителния съвет на асоциацията с ресори „Електронно управление“, „Държавни институции“ и „Пазарна среда и конкуренция“.

Ирина Радоева е изпълнителен директор на „АПИС ЕВРОПА“ АД, отговарящ за маркетинга и продажбите. Завършва висше инженерно образование в Техническия университет в София. От 1999 до 2001 г. е изпълнителен секретар на БАИТ. От 2001 до февруари 2018 г. е търговски директор на АПИС, като ръководи също дейността на дистрибуторите на АПИС.

Новият председател на БАИТ има голям опит в организирането на конференции, семинари и обучителни курсове. По повод назначението си, Радоева заяви, че ще положи всички усилия да преведе асоциацията през революцията на изкуствения интелект, която се случва паралелно с политическата ситуация в страната и сложната външнополитическа обстановка.

„Ще работим в екип – всички от Управителния съвет със своите роли и задачи; ще разчитаме на подкрепата на Контролния съвет, както и ще търсим специфичната експертиза на всеки наш член“, посочи новоизбраният председател.

За първи път в 28-годишната си история БАИТ ще се ръководи от жена, а в 9-членния управителен съвет бяха избрани общо 4 дами.

Новият управителен съвет на БАИТ е в следния състав:

⦁ Ирина Радоева, АПИС ЕВРОПА АД – председател
⦁ Калин Димчев, Майкрософт България ЕООД
⦁ Наталия Футекова, ERP.BG ООД
⦁ Теодора Тодорова, Би Толкс Аджайл ООД
⦁ Иван Димитров, Бианор Холдинг АД
⦁ Пенчо Илиев, Датекс ООД
⦁ Станимир Костов, ФТС България ООД
⦁ Петър Стефанов, Фрекълз ЕООД
⦁ Весела Калъчева – изпълнителен директор на БАИТ

Общото събрание на БАИТ избра и Контролен съвет с мандат 2023-2025 г.:

⦁ Огнян Траянов, ТехноЛогика ЕАД – председател
⦁ Милчо Боров, Кантек ЕООД
⦁ Теодор Захов, Биотим Софтуер ООД
⦁ Георги Василев, АТЛАСКОМ ООД
⦁ Николай Илиев, Некст Лаб ЕООД
⦁ Веселин Тодоров, Сиела Норма AД
⦁ Пламен Николов, Триера Софт ООД

Коментар