Г. Лозанов: интернет е отпор на чалгата

Чалгата в живота ни вече има достойна алтернатива и това са интернет и блоговете. Това твърди медийният авторитет с папионка Георги Лозанов в интервю пред журналистката Валерия Велева във в. Труд. Разговорът е по повод спирането на телевизия Re:TV.

На въпроса дали спирането на телевизията е знак, “че чалгата, обхванала целия ни живот, ни е победила”, Лозанов е категоричен: “Не, защото тя вече има алтернатива в нашето общество, макар и все още в пелени – интернет и по-специално блоговете и социалните мрежи”. Според Лозанов, свободната блогърска журналистика постепенно ще трупа мощ, докато започне да си създава собствени телевизионни трибуни от рода на Re:TV в "онлайн" вариант. “И това ще са същински граждански медии, защото ще са на тези, които ги ползват, далеч от претенциите на политиците или разочарованията на собствениците.”
Лозанов привежда и аргумента, че именно будните граждани, общуващи онлайн, организираха протести срещу спирането на медиата и “дори излязоха от виртуалната реалност и стигнаха до площада пред Народния театър”.

Коментар