Google подобрява търсенето в Gmail с изкуствен интелект

Търсенето в Gmail става по-интелигентно с помощта на изкуствен интелект
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчиците на популярната уеб поща Gmail подобриха системата за търсене в мобилното приложение с помощта на технология с изкуствен интелект, съобщи CNBC, позовавайки се на информация от Google.

AI подобрението улеснява потребителите на услугата да намират по-бързо и по-лесно нужните им съобщения. Сега, за анализ на заявките за търсене в пощенската кутия ще се използва специален алгоритъм, базиран на невронна мрежа, който позволява бързо извеждане на подходящи резултати.

Алгоритъмът анализира заявката за търсене, имейлите, съхранени във входящата кутия, и „други уместни фактори“, за да определи кои имейли са най-подходящи за заявката. Тази функция ще се въведе постепенно и ще бъде достъпна за всички потребители на Gmail на устройства с Android и iOS през следващите седмици.

Подобряването на търсенето в Gmail с помощта на AI алгоритъм не е първата иновация, която се появи в пощенската услуга на Google напоследък. През февруари приключи пускането на новия интерфейс на Gmail, който е по-модерен и фокусиран върху другите инструменти за продуктивност на компанията.

Миналия месец Google обяви, че акаунти, които са били неактивни в продължение на две години, ще бъдат изтрити заедно с цялото съдържание, включително данните от пощенските кутии.

Коментар