Телеком редовно предавал абонати на службите

Скандална реч от конференция през октомври предизвика вълна от възмущение в интернет. На ISS World 2009 във Вашингтон висш мениджър на Sprint Nextel е признал, че за една година неговата компания е предала 8 милиона пъти GPS координатите на свои абонати на различни правоохранителни служби.

Специален уеб сайт е дал възможност на властите с няколко клика да получават информация за географското положение на потребителите на Sprint, е разкрил  Пол Тейлър, мениджър на отдела за електронно наблюдение в телеком оператора.

След като речта на Тейлър изтече в мрежата, блогове и форуми бяха залети с гневни коментари. Американският оператор беше принуден да изясни официално ситуацията – оказва се, че 8 милиона не е броят на потребителите, наблюдавани от "големия брат", а общият брой транзакции, инициирани от телекомуникационната компания в случаите на следене.

Така например, по разпореждане на съда Sprint е трябвало да проверява GPS координатите на свои абонати на всеки три минути в продължение на 60 дни. Като се има предвид това, броят на следените хора е бил в порядък по-малък от разгласените 8 милиона.

по темата: „Телеком редовно предавал абонати на службите”

добавете коментар...

  1. Bob

    хахахахахахах

Коментар