100 000 устройства имат достъп до безкабелна телевизия от А1

Услугата за безкабелна телевизия се ползва чрез приложението Xplore TV
(снимка: А1 България)

Безкабелната телевизия на А1 вече работи на над 100 000 устройства, съобщиха от телекома. Приложението Xplore TV за смарт телевизор става все по-популярно – потребителите могат да го ползват на широк набор от устройства и операционни системи, за да гледат интерактивна телевизия с над 200 канала в SD, HD и 4K в цялата страна и без значение кой е доставчикът на интернет на услугата.

С помощта на приложението Xplore TV за смарт телевизор А1 предоставя на абонатите си нов начин за гледане на телевизия, без кабели, допълнителни устройства и второ дистанционно. Смарт телевизорите могат да използват както Wi-Fi, така и стандартна интернет свързаност през кабел, а приложението замества досегашните приемници, с които се предлага услугата.

Потребителите на приложението могат да спират на пауза, да превъртат напред и назад и да гледат архив на предаванията до 7 дни назад с визуализация на детайлна информация. Xplore TV за смарт телевизор предлага и разширени възможности за търсене на конкретно съдържание, създаване на списък с любими предавания и препоръки на база зрителските навици.

През месец май абонатите на безкабелна телевизия на А1 са гледали най-често новини и разнообразни риалити формати, като сред предпочитанията им се открояват също и хитови филми, сериали и мачове от Шампионската лига, уточниха от А1.

Приложението за смарт телевизори е съвместимо с 95% от актуалните модели смарт телевизори на пазара. Сред тях са модели на Samsung с версия на операционната система Tizen 4 или по-висока, LG с Web OS от версия 4, Hisense с Vidaa 4 или по-нова, както и с телевизорите и мултимедийните устройства с операционна система Android TV 9 или по-висока, вкл. модели на марки като Philips, Sony, Sharp, TCL, Vestel, HiSense, Panasonic, JVC, Toshiba, Xiaomi, Huawei и др.

Безкабелната телевизия се предлага с тарифни планове и оферти за пакети до над 200 канала, на цени, започващи от 9,99 лева на месец. Настоящи клиенти на телекома могат да добавят смарт телевизор и като допълнителен приемник към съществуваща услуга, като дори не е необходимо да посещават магазин. Това също може да се направи изцяло онлайн през приложението Моят А1.

Коментари по темата: „100 000 устройства имат достъп до безкабелна телевизия от А1”

добавете коментар...

  1. Мъка

    Тъжно е…, че плащат…

  2. Anonymous

    Странно че има хора, които да си плащат за гледане на телевизия. А изобщо кой гледа в днешно време тази отживелица?

Коментар