AI инструмент редактира и пише писма в мобилния Gmail

Мобилната електронна поща става по-интелигентна с помощта на изкуствен интелект
(снимка: CC0 Public Domain)

Мобилните версии на популярната електронна поща Gmail вече имат инструмент с изкуствен интелект, който ще помогне на потребителите да пишат имейли, стана ясно на неотдавнашната конференция за разработчици Google I/O.

Новата функция Help Me Write е изградена върху невронна мрежа и е достъпна от известно време за Google тестерите на десктопа на Gmail, но сега иновацията се появи и в мобилните версии на услугата за Android и iOS, макар и все още да не е публична, съобщи TechRadar.

AI инструментът може да се използва за редактиране на вече написан имейл. Например, той може да съкрати текста, ако писмото е твърде дълго, да го направи по-официален или обратно, както и да добави емоджи за по-непринудено съобщение.

Ако потребителят няма време да напише пълноценно писмо, може да зададе малък намек и въз основа на него AI алгоритъмът ще генерира подробно съобщение. След това потребителят може ръчно да го редактира или да използва споменатите възможности на AI.

В момента инструментът Help Me Write се справя по-добре с редактиране на съобщения, отколкото с писането им. Достъп до иновацията имат участници в програмата за тестване на Google. Кога точно Help Me Write за мобилни версии на Gmail ще стане публично достояние все още не е известно.

Коментар