Светлинно зрелище от дълбините: XPG Spectrix D35G DDR4 RGB

XPG Spectrix D35G идва с RGB светлинна лента, за да се превърне в част от персонализираната визия на гейминг-зоната (снимки: ADATA)

Зрелищен спектакъл от цвят и светлина в дълбините на мощния компютър – кой гейминг-фен не би искал подобно шоу на територията на своя домашен кът за игри? XPG Spectrix D35G DDR4 е бърза RAM памет за настолни компютри, която не просто повишава производителността, но създава бляскав визуален спектакъл в сърцето на компютъра – особено ако PC капакът е прозрачен.

RGB RAM паметите, наричани още „цветни RAM”, са модули за компютърна памет, които имат вградени светлинни ефекти. Техните светещи ленти могат да се настройват така, че да пасват на цветовата гама на останалите компоненти в и около гейминг-зоната. Това създава специфична игрова естетика, при която компютър, клавиатура, мишка, слушалки и всички други аксесоари се синхронизират в светлинните ефекти, създавайки пищен спектакъл от цвят и светлина за магична атмосфера в полутъмната стая на страстния любител на игрите.

(видео: ADATA)

Дали RGB RAM си струва или не е въпрос на изцяло личен вкус – геймърите, които държат всеки детайл в обстановката да е „маниашки”, биха оценили високо възможността да променят естетиката на своя компютър.

Инженерите на ADATA са създали XPG Spectrix D35G DDR4 RGB точно с мисъл за хората, за които насладата от играта върви ръка за ръка с изпипания дизайн на геймърското пространство.

Цвят и светлина

XPG Spectrix D35G идва с RGB светлинна лента, за да се превърне в част от персонализираната визия на гейминг-зоната. Самият модул и охладителният му радиатор могат да са черни или бели. Този незначителен на вид детайл има значение, тъй като бялата повърхност отразява цветните светлини от RGB лентата по-интензивно и създава ефект на по-силно сияние под капака на компютъра.




XPG Spectrix D35G DDR4 RGB има дискретен охладителен радиатор, чиято повърхност е прорязана от изпъкнали ивици, подредени в триъгълен порядък, формирайки „ъгловат” дизайн, който импонира на игровото настроение и светлинните ефекти. В това отношение XPG Spectrix D35G DDR4 RGB има идентичен дизайн на охладителния радиатор с модела GAMMIX D35 DDR4 с добавена RGB светлинна лента.

От производителя определят този дизайн като специално проектиран за геймъри, които държат на забележителната визия, за да изразят своята уникална индивидуалност. В същото време компактният радиатор при D35G позволява лесно инсталиране дори в малки шасита.

(видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Индивидуалност чрез естетика

RGB осветлението при този модул памет поддържа популярните технологии за синхронизация на и може да се персонализира чрез софтуера XPG Prime. Така потребителят може да настрои RGB осветлението точно по начина, който най-много му приляга. Може да избере между различни ефекти – статичен, „дишане”, „комета” или пък да синхронизира светлината с любимите си музикални компилации, благодарение на режима Music Mode.

Всичко това се прави посредством софтуера за контрол на RGB от всички утвърдени марки производители на дънни платки. Това не е всичко. Софтуерът за контрол на светлинните ефекти XPG Prime не само позволява да създадем сами свои уникални DRAM светлинни ефекти, но и да синхронизираме всички XPG RGB продукти с поддръжка на XPG Prime за създаване на уникален светлинен спектакъл според въображението си и да формираме своя собствена Prime екосистема.



Параметри

SPECTRIX D35G DDR4 RGB се предлага във варианти 3200MT/s и 3600MT/s, като са възможни конфигурации от 8GB, 16GB и 32GB.

От ADATA уверяват, че модулите са преминали стриктен подбор и тежки процедури по изпитване и проверка на качеството, така че издържат тестовете за надеждност и съвместимост. Това е здрав и издръжлив продукт, който въплъщава най-високото качество!

Поддръжка на AMD и Intel платформи

XPG Spectrix D35G поддържа най-новите платформи на Intel и AMD и технологията Intel XMP 2.0. Паметта на ADATA е тествна и верифицирана за работа с най-новите платформи на AMD за пълна и безотказна съвместимост и оптична производителност.

Наред с това модулът е проектиран и за работа с Intel Extreme Memory Profile (XMP) 2.0 – технология, която прави лесно овърклокването и подобрява стабилността на цялата система. Вместо настройване на индивидуални параметри в BIOS, потребителят може да прави това директно чрез операционната система на своя компютър.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар