Култовата игра “World of Warcraft” стана на 5 години

Най-популярната масова мултиплейър онлайн игра (ММО) World of Warcraft отбелязва пети рожден ден. Премиерата на играта в САЩ се състоя на 23 ноември 2004 г., а на 11 февруари следващата година Eвропа също се докосна до уникалния продукт на Blizzard.

Петата годишнина беше отбелязана в играта с представяне на специалния домашен любимец Onyxia Brood Whelping, а Blizzard обявиха, че планират други начини за отпразнуване на събитието.

Издаването на играта е огромен риск за създателите й, които се радват на успех с игри като Starcraft и Diablo. Изглежда поемането на този риск си е струвало, тъй като днес World of Wacraft има повече от 12 милиона потребители от целия свят.

Играта позволява на геймърите да управляват персонажи като орки, елфи или дори немъртви в обширен виртуален фентъзи свят, наречен Азерот. Играчите могат да формират ин-гейм гилдии или да се съюзяват помежду си, за да завземат подземия, известни като „инстанси”, и така да се сдобиват с по-добра екипировка за героите си.

След издаването на World of Warcraft се появяват и два пълнокръвни експанжъна – The Burning Crusade, представящ новата област Аутленд, а миналата година на бял свят се появи и The Wrath of the Lich King.

Blizzard обяви на тазгодишното изложение BlizzCon, че следващият експанжън ще бъде наречен Cataclysm. Цели области от континентите в оригиналната игра ще бъдат променени завинаги след появата на дракона Детуинг.

По случай юбилея, българският официален вносител на World of Warcraft – фирма Пулсар – намали цените на оригиналната игра, на двата експанжъна The Burning Crusade и The Wrath of the Lich King, на пакета World of Warcraft Battlechest и на предплатените карти с до 33%.

Коментар