BMAX B6 Plus Mini PC – замества пълноценно настолния компютър

B6 Plus е мини компютър за всякакви приложения, вкл. за развлечение

Искате да имате удобството на настолния компютър, но без разхищение на място и консумирана енергия? Има решение и то се нарича „мини РС”. Един такъв компютър ви представяме днес.

Компактният и икономичен модел BMAX B6 Plus Mini PC има отлични технически характеристики за малките си размери и може да замени пълноценно десктоп машина, която заема голямо място на бюрото и консумира много енергия. В момента този мини РС се предлага на изгодна цена от €196,28 след купон за отстъпка 7LHTEGIL в глобалния онлайн магазин Geekbuying.

Черно-зеленият цвят на B6 Plus подчертава стилното излъчване на мини РС-то

B6 Plus разполага с всичко необходимо за работа и забавление. Процесорът е Intel Core i3-1000NG4, който е 10-нанометров и значително по-бърз от сродни модели, използвани в мини РС-тата, като Intel N100 и N5105, според теста PCMark. Чипът има две CPU ядра и четири нишки, а тактовата честота достига 3,2GHz в „burst” режим (базова 1,1GHz).

За графиката на BMAX B6 Plus се грижи Intel Iris Plus GPU на тактова честота 900MHz, което има 46 изпълнителни блока, поддържа свързване на до 3 монитора и изходящ видеосигнал 4K/60fps. Графичната производителност е с 205% по-висока от решенията на база Intel N100 и N5105.

B6 Plus е много по-малък от стандартен настолен компютър

Изчислителната мощ на процесорния блок е подкрепена от оперативна памет с голям обем – цели 12GB LPDDR4 RAM, която е два пъти по-бърза от LPDDR3. Що се отнася до постоянната памет, BMAX B6 Plus е оборудван с ултра-бърз M.2 NVMe 512GB SSD. Нещо повече, наличен е свободен слот за инсталиране на втори NVME SSD.

С подобна конфигурация, няма съмнение, че мини РС-то ще изпълнява гладко различни приложения – за работа, обучение и развлечения с видео, игри и сърфиране в интернет, в режим на многозадачност. За това допринася и операционната система Windows 11 Pro, с която се доставя моделът.

Опростената конструкция и разнообразието от портове на B6 Plus

B6 Plus е отличен и по отношение на комуникациите и възможностите за свързване на различна периферия към него. Мини компютърът разполага с вградени безжични модули Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac (двубандов 2.4G и 5G) и Bluetooth 4.2, наред с гигабитов LAN порт RJ45, три порта USB 3.0, един пълнофункционален Type-C, два порта HDMI 2.0 и стандартно 3,5-мм стерео гнездо за слушалки и микрофон.

Специално внимание заслужава и охлаждането на мини компютъра. Той е оборудван с вентилатор, който поддържа два режима – производителен и балансиран (при който мини РС-то работи много тихо), наред с две медни тръби за охлаждане. Комбинацията осигурява безпроблемна работа на B6 Plus при различни сценарии на употреба.

B6 Plus може да се монтира дискретно на гърба на монитора

Както споменахме, производителят BMAX е вместил цялата тази изчислителна мощ в компактен и лек корпус. Мини компютърът има размери 26,7×15,6×7,4 см и тежи само 370 грама. Може да се постави на бюрото, където ще заеме малко място, или дори да се прикрепи отзад на монитора, оставайки практически невидим.

Интересен момент при BMAX B6 Plus е наличието на вградена литиево-метална батерия, която може да поддържа известно време работата на устройството, ако отпадне захранването от електрическата мрежа. Черно-зеленият цвят, в който е направен B6 Plus, подчертава стилното излъчване на модела. В комплекта на компютъра са включени още захранващ адаптер, метална скоба и документация.

B6 Plus се справя и като компютър за сериозни професионални приложения

Можете да купите мини компютъра тук: BMAX B6 Plus Mini PC – за €196,28 след купон за отстъпка 7LHTEGIL и безплатна доставка от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

Коментари по темата: „BMAX B6 Plus Mini PC – замества пълноценно настолния компютър”

добавете коментар...

  1. Запознат

    Впечатляващи характеристики само за 252.71 $. Но при този начин на продажба забравете за каквато и да е гаранция. Често се случва електрониката да не работи или да е сглобена с посредствени компоненти, различни от рекламираните. И впоследствие потребителите са силно изненадани от бавната и незадоволителна работа на устройството!

  2. Анонимен

    Направете едно ревю на мини моделите на system76. Отдавна предлагат в този фактор.

  3. :o)

    кой го е произвел тва и кой ще му носи гаранцията?***

  4. Anonymous

    Гаранция Франция

  5. Коментар

    А как стои въпросът с гаранцията?

Коментар