Xiaomi Redmi Pad – марков Android таблет на страхотна цена 

Redmi Pad е създаден за забавление с видео, игри, комуникации и сърфиране в уеб
(снимка: Xiaomi)

След известни колебания, предизвикани от появата на смартфони с големи екрани, таблетите преживяха ренесанс по време на пандемията. 10-инчовите и по-големи модели се настаниха трайно на пазара, заемайки нишата между смартфоните и ултрабук компютрите.  

Ярък представител на достъпните Android таблети, способни да конкурират епълския iPad, е моделът Xiaomi Redmi Pad, който предлага отлично потребителско изживяване на разумна цена от само €149,99 (след купон за отстъпка NNNDCXMV4 в глобалния онлайн магазин Geekbuying).  

Големият 10,61-инчов екран поддържа резолюция 2K и се опреснява с честота 90Hz
(снимка: Xiaomi)

Таблетът на Xiaomi разполага с голям 10,61-инчов екран с разделителна способност 2K (1200×2000 пиксела), честота на опресняване 90 Hz и до 1 милиард цвята, което му дава известно предимство спрямо останалите модели в тази ценова категория. Високата честота означава плавни анимации и преходи, а 10-битовият екран осигурява 70% NTSC покритие и пикова яркост от 400 нита.

Дисплеят на Redmi Pad в съотношение 15:9 е идеален за различни сценарии на използване, вкл. игри, видео и делови приложения. Сертификатът Widevine L1 ще ви позволи да гледате Full HD съдържание от Netflix и други приложения за видео стрийминг, с перфектен Dolby Audio звук от четири високоговорителя.  

Redmi Pad разполага с две камери – задна и предна, всяка с резолюция 8MP
(снимка: Xiaomi)

Redmi Pad пасва удобно в ръката, благодарение на монолитния си метален корпус, плоска рамка и равномерно разпределение на теглото от 465 грама. Таблетът е доста тънък – 7,1 мм, със заоблени ъгли, които го правят еднакво удобен за използване в портретен или пейзажен режим.

Таблетът се предлага в три цвята: графитено сиво, ментово зелено и лунно сребристо. Корпусът е на Redmi Pad с матово текстурирано покритие за избягване на пръстови отпечатъци и петна. Има малък бутон за включване, бутон за сила на звука, слот за SD карта и USB Type-C порт за зареждане. Липсва обаче 3,5 мм жак за слушалки, като остава единствено опцията Bluеtooth.

Redmi Pad има издръжлива батерия 8000 mAh и четири високоговорителя
(снимка: Xiaomi)

Redmi Pad е снабден с две 8-мегапикселови камери – предна за селфи и видеочат и задна за снимки и сканиране на документи. Интересна е функцията Focus Frame, която ще ви държи в кадър по време на видеоразговори, дори когато се движите – подобна функция имат по-новите iPad модели на Apple.

Процесорът е осемядрен MediaTek Helio G99, направен по 6-нм технологичен процес. В комбинация с 4GB RAM и 128GB постоянна памет (налични са още варианти с 6GB/128GB и 8GB/128GB), чипът на Redmi Pad се справя рутинно с уеб сърфиране, Android приложения, видео и игри. Благодарение и на честотата на опресняване от 90 Hz, таблетът на Xiami работи по-плавно от преките конкуренти.

В режим пейзаж Redmi Pad може да се ползва удобно за работа и творчески приложения
(снимка: Xiaomi)

Батерията на Redmi Pad заслужава специално внимание. Тя има голям капацитет от 8000 mAh и може да поддържа автономната работа на таблета в продължение на дни при умерено, смесено използване – сърфиране в уеб, видео, игри и в други сценарии. Таблетът се доставя с 22,5W бързо зарядно устройство в кутията, но максималната мощност на зареждане е 18W.

Redmi Pad работи с обвивка MIUI 13 на основата на Android 12. Заслужава да се спомене устойчивостта на прах и вода по стандарта IP52, докато екранът няма специална защита и е желателно да се използва с калъф. Поддържа безжична свързаност с двубандов Wi-Fi и Bluetooth.

Таблетът на Xiaomi е наличен в няколко цветови варианта
(снимка: Xiaomi)

В заключение, Redmi Pad несъмнено е страхотна опция за Android таблет – има голям и качествен екран, мощен процесор и издръжлива батерия, а цената е доста конкурентна. Този модел е достатъчен за ежедневните приложения като сърфиране в уеб, гледане ни видео, игри и други приложения. Това, което може би липсва, е поддръжката на работа в клетъчна мрежа – ще трябва да се задоволите само с Wi-Fi. 

Можете да купите достъпния Android таблет тук: Xiaomi Redmi Pad – за €149,99 след купон за отстъпка NNNDCXMV4 и безплатна доставка от европейски склад в рамките на няколко работни дни. 

Коментари по темата: „Xiaomi Redmi Pad – марков Android таблет на страхотна цена ”

добавете коментар...

  1. jjj

    Не бих казал, че е менте. Вече втора седмица го ползвам и мога да заявя, че за 400 лв. таблета е супер и предлага много от нещата, които има и в скъпите таблети за над 1к пара. Гладка работа, издръжлива батерия и супер дисплей. И не, никой не ми плаща за реклама.

  2. Пурко

    xIaomi или xAoimi?

  3. Xiaomi

    Малък пропуск на автора, става въпрос за китайска, а не глобална версия.

  4. за малко съм тук..

    jj.. голем разбирач си.. погледни в огледалото довечера да видиш най-голямото менте…

  5. Фен

    Xiaomi са невероятни, горещо ги препоръчвам

  6. Бранд са

    най-добрия китайски бранд, няма разлика от епъл, такова ми е впечатлението, защото имам и смартфони и таблети от тях

  7. jj

    Марков 😀 китайско менте.

Коментар