АСБИС България навлиза в бизнеса с роботи

Коботите могат да помогнат за автоматизиране на процесите в почти всеки бизнес
(снимка: АСБИС България)

Ново подразделение на международния ИТ дистрибутор ASBIS се фокусира върху продажбите на колаборативни роботи, включително в България. ASBIS Robotic Solutions (AROS) ще разпространява коботи с добавена стойност и ще разработва собствени решения, базирани на тях.

АСБИС България, в частност, ще предлага индустриални решения, решения за доставка и почистване, съсредоточени около коботите AUBO, DOBOT, Gausium, Keenon и електрически грипери DH-Robotics. Те намират приложения в широк спектър от индустрии и ще помогнат за автоматизиране на процесите в почти всеки бизнес.

“Първите демонстрационни машини ще бъдат налични още тази седмица, за да покажат огромните предимства и възможности на коботите AROS”, сподели Георги Стефанов, мениджър бизнес развитие Колаборативни Роботи в АСБИС България.

От 3-6 октомври дистрибуторът ще участва в MachTech & InnoTech Expo в София, най-голямото международно изложение за машини и технологии в металообработващата индустрия в България. На щанда си AROS ще демонстрира как роботизираните решения помагат на бизнеса.

Коментари по темата: „АСБИС България навлиза в бизнеса с роботи”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ужас :o) – сега като си купиш кобот за фабриката, произведен в Китай, но с беларуски капитали, ще ти пропадне бизнеса. Я си вземи един германски кобот, произведен от същия завод в Китай, но леееко по-скъп и с европейски пари – ще те огрее напълно щастието!

  2. :o)

    сега се замислих, че Асбис е компания с руски и белоруски капитали и HQ.
    Такива имат ли право да оперират в ЕС вече? 🙂

Коментар