ИТ светът чества Деня на системния администратор

Уважение и благодарност заслужават хората, които осигуряват безпроблемната работа на ИТ инфраструктурата (снимка: CC0 Public Domain)

Повече от две десетилетия последният петък на юли е специален празник за ИТ общността по целия свят – Деня на системния администратор.  Значението на тази професия трудно може да бъде подценено. Сисадмините отговарят за работата на сървъри, комуникационни мрежи, бази данни и други ИТ услуги, без които е невъзможно да си представим съвременния живот.

Историята на празника датира от почти четвърт век. През 2000 г. системният администратор Тед Кекатос организира първото събитие, посветено на предложения от него професионален празник. В оригиналната версия това е „Денят на признателност към системния администратор“.

Системните администратори, техните роднини и колеги харесаха идеята толкова много, че сега празникът се чества по целия свят, всеки последен петък на юли. Тази година, подобно на първия Ден на системния администратор, той се пада на 28 юли.

На сайта, посветен на празника, създаден от Кекатос, са добре дошли малки подаръци в комична форма – торти и сладолед, пица, топки и конфети, прости думи на благодарност.

Уважение и благодарност заслужават всички, които осигуряват безпроблемната работа на ИТ инфраструктурата. Тяхната ангажираност е жизненоважна за всички системи, от които зависи благополучието на хората.

Коментари по темата: „ИТ светът чества Деня на системния администратор”

добавете коментар...

  1. Мъка

    Е кой го празнува?
    То няма такива, то програмист е и администратор и девопс а вече и тестер.
    А скоро няма да има работа и за това.
    Май баба Ванга ще се окаже права. Всичко ще се върне да копа на село защото нито детегледачки нито болногредачки нито нискоинтелегентна работа ще има по запада и българите ще се върнат ама и тука няма да има заради ИИ, даже и за програмисти.

Коментар