Нова функция ще улесни синхронизирането на Android устройства

Потребителите на повече от едно Android устройства ще могат лесно да ги синхронизират
(снимка: CC0 Public Domain)

Поредно нововъведение в мобилната платформа Android подготвят разработчиците от Google. Нова функция ще позволи пълна синхронизация на Android устройства, подобно на групата функции Continuity в екосистемата на Apple.

Устройствата с Android, които работят с един същ акаунт в Google, ще могат да взаимодействат напълно помежду си, пояснява в Twitter експертът Мишал Рахман. Функцията за превключване на повиквания ще позволи на потребителите да сменят устройства по време на разговор, докато самото превключване ще бъде по-проста алтернатива на организирането на “гореща точка”.

Потребителите в екосистемата на Apple могат да инициират и приемат телефонни обаждания на своите Mac компютри и iPad таблети, стига да са свързани към същия Apple ID и в същата мрежа като своя iPhone, отбелязва The Verge. Но във версията на Apple тази функция не позволява получаване на обаждания от един iPhone към друг, докато реализацията на Google предвижда превключване между всякакви устройства с Android, вкл. телефони.

Все още няма официални коментари от Google относно новата функционалност, но опцията може да е полезна за потребители, които носят повече от един смартфон със себе си. Функцията ще се появи в приложението „Настройки“ и неговия подраздел „Устройства и споделяне“.

Коментар