Следващ етап в смартфоните: нулева рамка на дисплея

Концептуален смартфон на Samsung разкрива нова тенденция – дисплей без рамка 
(снимка: презентация на Samsung / Weibo)

Корейският производител Samsung Display наскоро демонстрира технология за дисплей от следващо поколение All Around, който няма рамка около периметъра и плавно се огъва върху тялото на смартфона. 

Снимка от презентация, разпространена в социалната мрежа Weibo, показва концептуален смартфон с изрези за микрофон и високоговорител, но без конектор за зареждане.

Известният инсайдър Ice Universe твърди, че липсата на рамка на дисплея ще се превърне в нова тенденция, подкрепяна от много разработчици на смартфони.

Изображението подсказва, че на следващ етап Samsung ще подобри допълнително технологията на камерата под екрана и също така ще пусне смартфони с дисплеи без рамки. В този случай страните на екрана могат да се използват за управление на нивото на яркост и силата на звука.

По-рано Ice Universe първи огласи нови тенденции в смартфоните като екраните-водопади, прореза в iPhone X, новия дизайн на iPhone 14 с изрез Dynamic Island и различни 200-мегапикселови сензори за изображения.

Коментари по темата: „Следващ етап в смартфоните: нулева рамка на дисплея”

добавете коментар...

  1. Кирчо

    Ехеее, и сега ще изчезнат и калъфите за телефоните по магазинчетата. Пуууу

  2. Anonymous

    Вярвай си ,живей си с мисълта ,че е така

  3. Бат Басто

    То пък щот рамката много предпазва от сервиз

  4. Пропов

    Ако не са Самсунг, телефоните щяха да са още в миналия век. Те развиват камерите, нови форми – сгъваеми напречно и надлъжно,вграден стилус, извити дисплеи, безрамкови дисплеи, сгъваеми дисплеи…

  5. Българин

    Вече няма иновации каквито имаше преди 5-10 години при телефоните. Сега с моя телефон (Samsung A21), който не се води флагменски, мога да си правя всичко и да си цъкам всичко. Едва ли ще сменя телефона заради нулева рамка.

  6. Глупости на търкалета

    Пълен траш никой го не интересува. Егати безсмислицата са тези,, иновации”

  7. Хехе мехе

    Идеалка, нулево ниво на дисплей и 100% посещение в сервиз

Коментар