ATOMSTACK A5 Pro – лазерен гравир с подобрен фокус

ATOMSTACK A5 Pro е прецизен лазерен гравир с широко приложение

Услугите за гравиране традиционно се радват на търсене от страна на търговци, креативни професионалисти и ентусиасти. Сега те са много по-достъпни както за професионалните доставчици на такива услуги, така и за любителите от категория “направи си сам”. Лазерният гравир, който представяме тук, отразява новата реалност на пазара.

Моделът ATOMSTACK A5 Pro е достъпен като цена лазерен гравир – струва €154,99 с купон за отстъпка HKMR3 в онлайн магазина Cafago, който го доставя безплатно за купувачите от европейски склад. Устройството се отличава с няколко предимства, които заслужават внимание при избора на гравир.

ATOMSTACK A5 Pro има достатъчно площ, за да посрещне различни нужди на потребителите

Първо, A5 Pro има солидна и лесна за инсталиране, изцяло метална конструкция, която прави машината по-здрава и издръжлива и освен това подобрява точността на гравиране. Сглобяването на устройството и привеждането му в готовност за работа ще ви отнеме около 10-20 минути.

Тази машина може да се използва и за гравиране, и за рязане. В първия случай A5 Pro е способна да гравира широко разнообразие от предмети и материали – дърво, бамбук, картон, пластмаса, кожа, печатна платка, алуминии, неотразяващо покритие и лакиран метал. Във втория случай, може да реже картон, нетъкан текстил, тънко дърво, черен акрилен материал и тънка пластмаса.

Гравирането на дърво е сред най-очевидните приложения на ATOMSTACK A5 Pro

Важна характеристика на модела е подобреният лазер с фиксиран фокус, т.е. можете да гравирате без регулиране на фокуса. Новият лазер на A5 Pro комбинира както прецизно гравиране, така и високоенергийно рязане. 

Мощността на лазера е 4,5-5,5 W, а ултра-фината лазерна фокусна зона е намалена до 0,23 мм2. Благодарение на лазера с висока плътност, ATOMSTACK A5 Pro може лесно да реже дърво с дебелина 12 мм и черен акрил, директно да гравира гладки метали и керамика от неръждаема стомана. Според спецификациите, точността на гравиране е 0,01 мм.

ATOMSTACK A5 Pro гравира с лекота и различни метални предмети

A5 Pro се отличава още с прецизни мащабни линии на X и Y-осите, които са удобни за бързо измерване на дължини. Площта за гравиране е голяма – 410×400 мм и може да отговори на различни потребителски нужди.

Машината използва вграден винтов прът вместо комбиниран съединител, интегриран със стъпковия двигател, което прави движението на лазера по-прецизно и съединяването по-устойчиво.

Рязането на тънко дърво също е по възможностите на ATOMSTACK A5 Pro

Освен това A5 Pro предлага разширена съвместимост с утвърдени софтуерни приложения за гравиране, като LaserGRBL и LightBurn, поддръжка на Windows XP/7/8/10 (LaserGRBL), Mac (LightBurn), файлови формати за гравиране NC, BMP, JPG, PNG, DXF и др.

Много ценна характеристика на ATOMSTACK A5 Pro е лазерното защитно покритие, което играе важна роля за защита на очите. Според производителя, хората наоколо и самият оператор на машината могат да гледат лазерното гравиране без да носят очила, което спестява едно неудобство.

ATOMSTACK A5 Pro приема заданията от компютър през USB интерфейс

Не на последно място, A5 Pro се отличава със система за интелигентна сигурност. Когато лазерът е в необичайно състояние по време на работа, системата автоматично ще го спре, за да предотврати пожар. Същата предпазна мярка е предвидена и в случай, че машината за гравиране е засегната от външна сила. Все пак потребителят има избор дали да използва тази функция.

Устройството получава необходимите данни за гравиране през стандартен USB интерфейс. Има размери 57х60х27 см и е сравнително леко – тежи около 3,4 кг. Доставя се в комплект с всичко необходимо за сглобяване и пълноценно използване. Като цяло, това е един изгоден ценово продукт за професионална и любителска употреба, с редица достойнства.

Комплектът на ATOMSTACK A5 Pro съдържа всичко необходимо за сглобяване и работа

Можете да купите лазерния гравир тук: ATOMSTACK A5 Pro 5.5W Laser Engraver – за  €154,99 с купон за отстъпка HKMR3 и безплатна доставка от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

Коментар