IFA 2023: Дебют на смартфон-портмоне Honor Magic V2

„Сгъваемите смартфони на Honor изминаха дълъг път, като всяка версия демонстрира забележителен напредък в дизайна, функционалността и издръжливостта”, каза Джордж Джао, главен изпълнителен директор на компанията, в презентация на IFA 2023 (снимка: Honor)

Нова концепция сгъваем „телефон-портмоне“ демонстрира Honor на започналото днес изложение за потребителска електроника и домакински уреди IFA 2023 в Берлин. Моделът се позиционира като най-тънкият и най-лек сгъваем навътре смартфон с бранда на Honor.

Honor има стратегическа визия да направи сгъваемите смартфони масови, стана ясно от думите на изпълнителния директор на компанията – Джордж Джао. Той представи новата концепция Honor V Purse, която преосмисля сгъваемия смартфон като модерно портмоне.

„С нашата концепция „phone to purse“, изразена с телефона-портмоне Honor V, ние изследваме устойчиви решения, които използват най-новите сгъваеми технологии, дават път на креативността и оформят утрешния начин на живот“, каза Джордж Джао.

Концепцията разглежда електронните устройства като изцяло нова категория модни потребителски стоки, които предлагат неограничени възможности за себеизразяване, подчертаха от компанията.

Телефонът-портмоне Honor V трансформира сгъваемия смартфон в последен вик на модата – физично-гитално (phy-gital) модно изявление, благодарение на серия от персонализирани постоянно включени дисплеи (AOD), имитиращи портмоне или чанта, включително дизайнерски елементи като верижки, пера и пискюли, които реагират и се поклащат със смартфона, докато потребителят е в движение.

Новият Honor Magic V2 идеално илюстрира визията на компанията за сгъваеми смартфони
(снимка: Honor)

Концептуалният телефон също е съвместим с избор от сменяеми каишки и верижки, които се захващат към пантата, за да може смартфонът да се носи без усилие през рамо като клъч, портмоне или компактна дамска чанта.

Honor V Purse олицетворява и ангажимента на бранда към околната среда. В допълнение към включването на устойчиви материали като веган кожа за каишките, адаптивните AOD дисплеи могат да бъдат съчетани с всяко облекло.

Така V Purse помага на потребителите, които са загрижени за околната среда, да намалят потреблението си на бърза мода и – което е по-важно – помага на света на модата да приеме новите технологии, за да насърчи потребителите да купуват по-малко и да използват по-дълго.

Honor си партнира с най-добрите създатели на стил, за да проектира серия от персонализирани AOD дисплеи. В следващата фаза компанията ще отвори API интерфейса, който позволява на дизайнерите да използват сензори за жироскоп, докосване или околна светлина, и ще покани таланти от цял ​​свят да допринесат със собствени решения, отразяващи последните тенденции в модерния начин на живот.

Новият Honor Magic V2 идеално илюстрира визията на компанията за сгъваеми смартфони и идва със значителни подобрения във форм-фактора, батерията, дисплея и потребителското изживяване. Това е най-лекият и тънък сгъваем навътре смартфон на Honor. Устройството тежи само 231 г и в сгънато състояние e дебело само 9,9 мм.

Моделът разполага с ново поколение силициево-въглеродна двойна батерия със средна дебелина от само 2,72 мм, която постига висок капацитет от до 5000 mAh в тънкото и леко сгъваемо тяло на устройството.

В допълнение, Magic V2 е снабден с първата по рода си супер лека титаниева панта, примесена със собствената стомана на Honor, която осигурява допълнителна здравина и издръжливост на механизма на пантата. Смартфонът печели и сертификат за издръжливост от SGS, защото пантата издържа повече от 400 000 сгъвания, което осигурява живот до десет години при сгъване 100 пъти на ден.

Magic V2 разполага с тройна задна камера, която включва 50MP основна камера (f/1.9), 50MP ултра широка камера (f/2.0) и 20MP телефото камера (f/2.4). Предната двойна камера включва две 16MP камери (f/2.2).

Устройството се отличава и с нововъведения с грижа към човека като технологията за широчинно-импулсна модулация (PWM), която позволява на дисплея да пулсира със скорост до 3840 Hz. Това минимизира напрежението на очите и осигурява удобно гледане дори при продължителна употреба.

Magic V2 предоставя и нови възможности за интерактивни изживявания. Телефонът поддържа фотография на левитиращи обекти, както и снимки на срещи и развлечения. За първи път Magic V2 включва Parallel Space – функция, която позволява обособено и безопасно съхранение на професионално и лично съдържание.

Parallel Space прави възможно и паралелното управление на приложения с двойно пространство (лично и професионално), подобно на втори телефон, който е поставен в сгъваемия телефон.

Коментар