Progress назначи Генади Сергеев за вицепрезидент „Софтуерно инженерство“

Генади Сергеев ще отговаря за целия инженерен екип на продуктите за разработка на приложения с .NET и JavaScript в Progress (снимка: Progress)

Софтуерната компания Progress, която разработва у нас водещите си продукти за създаване на приложения и управление на ИТ инфраструктура, обяви ново назначение в ръководния си екип. Генади Сергеев става вицепрезидент „Софтуерно инженерство“ в компанията.

В новата си роля той ще отговаря за визията, стратегията и нейното изпълнение на цялата продуктова линия от инструменти за създаване на приложения с .NET и JavaScript, включваща водещите продукти Progress Telerik и Progress Kendo UI. 

До този момент Сергеев изпълняваше функциите на старши директор „Софтуерно инженерство“. Той се присъединява към Progress още като студент преди 15 години на позиция младши програмист. През годините играе ключова роля за цялостното развитие на продуктите за разработчици на Progress.

Сергеев е ръководил редица успешни инициативи за пускане на нови технологии на пазара, както и за разширяване на съществуващите продукти. Сред тях са Progress Telerik UI for Blazor и Progress Telerik UI for .NET MAUI – първите и най-големите на пазара UI библиотеки за фреймъурк системите на Microsoft – Blazor и .NET MAUI.

„Нашата мисия продължава да бъде да предоставяме на общността си от 3,5 милиона разработчици по света технологиите, от които се нуждаят, за да създават приложения, отговарящи на очакванията на бизнеса“, коментира Сергеев.

Като вицепрезидент на инженерната организация Сергеев ще ръководи екип от над 140 софтуерни инженери, QA инженери и инженери по техническа поддръжкa.

„Възможностите пред нас са много и вярвам, че със силния инженерен екип, който сме изградили през годините, ще продължим да създаваме иновации и да бъдем лидер на пазара на UI компоненти за .NET и JavaScript разработка”, допълни той.