Нов AI софтуер защитава крайните потребители от киберзаплахи

Ново решение на Acronis за крайни потребители осигурява всеобхватна киберзащита с помощта на изкуствен интелект (илюстрация: Acronis)

Компанията за информационна сигурност Acronis пусна своя първи софтуер за киберзащита на крайни потребители, базиран на изкуствен интелект. Решението Acronis Cyber Protect Home Office защитава данните и устройствата чрез единен, иновативен модул, съобщиха от разработчика. 

Новият софтуер Acronis Cyber Protect Home Office (доскоро известен като Acronis True Image) предлага всеобхватен набор от защитни функции, които интегрират бекъп и сигурност, базирана на изкуствен интелект (AI). Това е абсолютно необходимо решение за индивидуални потребители, семейства, отдалечено работещи служители в домашни офиси, както и за малки фирми, подчертаха от компанията.

Тревожно голям дял – 41% от индивидуалните потребители – рядко правят бекъп на своите данни или дори никога не го правят. Същевременно 61% споделят, че предпочитат интегрирано решение. Acronis Cyber Protect Home Office идва в отговор на нуждата от стабилна, опростена и всеобхватна система за киберзащита.

AI софтуерът интегрира авангардни решения за дигитална защита и сигурен бекъп от Acronis. Комбинирайки защитни механизми, базирани на AI, бекъп, инструменти за дистанционно управление и защита на мобилните устройства, новият продукт задава стандарт за холистична киберзащита. Според компанията, Acronis Cyber Protect Home Office е единственото цялостно решение за „активна” сигурност, което отговаря на нуждите от киберзащита в рамките на единна, лесна за използване и модерна платформа.

“С напредъка на AI киберпрестъпниците и техните тактики еволюират. Днес дори хора с ограничена технологична експертиза могат да навредят на голям брой индивидуални потребители чрез използване на комплексни атаки посредством фишинг и социален инженеринг. Предпазването на данните, приложенията и системите изисква цялостно решение за киберзащита – интегрирайки сигурност и бекъп на данните”, каза Гайдар Магдануров, президент на Acronis.

По неговите думи, новото издание на Acronis Cyber Protect Home Office има “по-добра производителност и по-силна технология за сигурност с цел предпазване на данните, устройствата и домашния офис на отделния потребител”.

Acronis Cyber Protect Home Office предлага няколко основни функции и ползи:

Подобряване на киберсигурността на база AI: Иновативните възможности на AI проактивно идентифицират и неутрализират потенциални заплахи, като същевременно осигуряват допълнителен слой защита от кибератаки, включително автоматизирано възстановяване от рансъмуер. Функция за двуфакторно удостоверяване (2FA) увеличава максимално сигурността.

Бекъп и клониране: Потребителите могат да обезопасят своите критични данни и системи чрез надежден бекъп, което гарантира бързо възстановяване в случай на загуба на данни или кибератака.

Отдалечено управление: Потребителите имат пълни правомощия, благодарение на инструментите за дистанционно управление, така че да наблюдават и управляват своите мерки за киберсигурност от всяка точка на света. Това допълнително удобство и гъвкавостта позволяват бързо реагиране на всякакви нововъзникващи заплахи.

Мобилни приложения и бекъп: Въпреки че производителите на мобилни устройства предлагат някои възможности за съхранение, те обикновено са специфични за дадената платформа, а семействата с множество различни устройства може да имат комбинация от различни операционни системи. Acronis Cyber Protect Home Office разполага с възможности за съхранение за всяка операционна система наред с разширено криптиране, за да запази в безопасност мобилните контакти, календари, снимки, файлове и данни. Решението предлага и приложение за защита на данните на мобилното устройство.

Acronis Cyber Protect Home Office е достъпен за закупуване онлайн и от определени риселъри чрез годишни абонаменти, започвайки от $49,99.

Коментар