Седмица след премиерата: Какви са отзивите за новия iPhone 15 Pro

Телефото обективът на iPhone 15 Pro Max работи добре, според експертите
(снимка: Apple)

В началото на миналата седмица Apple повдигна завесата пред новите си смартфони от линията iPhone 15, вкл. моделите Pro и Max. Сега, след първоначалните емоции, е време за по-трезви оценки. Ето отзивите за iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, публикувани в популярни технологични медии.

The Verge сравни iPhone 15 Pro Max с Google Pixel 7 Pro: „Телефото обективът на 15 Pro Max работи добре. Pixel 7 Pro запазва повече цветови детайли при слаба светлина, въпреки че виждам малко повече фини детайли в зеленото в изображението на iPhone. Но не е нужно да проверявате пикселите, за да видите, че iPhone създава по-тъмно изображение като цяло. Изображението на Pixel 7 Pro е малко по-ярко и по-чисто, въпреки че нивото на детайлност изглежда приблизително същото. А, и Samsung Galaxy S23 Ultra? Побеждава и двата със своя обектив с 10x увеличение”.

TechCrunch разглежда новия Action бутон (бутон за действие): „Познавам много хора, които знаеха какво искат да правят с бутона за действие веднага щом беше обявен. Най-често превключвах между камерата и гласовите бележки. Веднага си помислих, че ще стана оператор, но наличието на бутон за камера на заключения екран ме накара да променя мнението си. Колкото повече мисля за това, толкова повече ми харесва да свързвам Shazam с бутона за действие. Възможността да задавате таймери или да отваряте приложението “Notes” също може да бъде полезна”.

Wired хвали новата титаниева рамка: „Рамката на iPhone 15 Pro вече е изработена от титан, метал, който е по-лек, по-здрав и по-устойчив на надраскване от неръждаемата стомана, която се използваше преди. Издръжливостта е добра, но повече ме вълнува колко леко се усеща. Телефонът е толкова лек в сравнение с iPhone 14 Pro, че в началото ми се стори евтин, но бързо свикнах с него. Преминаването към титан спестява на Pro приблизително 10% тегло. Не звучи много на хартия, но наистина има значение, когато държите телефона над лицето си, докато скролирате в леглото”.

Рамката на iPhone 15 Pro е изработена от титан, който е по-лек, по-здрав и по-устойчив на надраскване от неръждаемата стомана (снимка: Apple)

Inverse се фокусира върху живота на батерията: „Когато става дума за живот на батерията, номиналният живот на батерията на iPhone 15 Pro е същият като на iPhone 14 Pro. Apple твърди, че той е до 23 часа (видео) / 20 часа (видео стрийминг) / 75 часа (аудио) на iPhone 15 Pro и до 29 часа (видео) / 25 часа (видео стрийминг) / 95 часа (аудио) на iPhone 15 Pro Max. При моето тестване това се равнява на цял ден живот на батерията с iPhone 15 Pro и почти 1,5 дни с iPhone 15 Pro Max. Животът на батерията ще варира в зависимост от приложенията, уиджетите, настройките за винаги включен дисплей и т.н. Но „цял ден“ изглежда е еталонът, който Apple успява да поддържа”.

Батерията на iPhone 15 Pro осигурява цял ден интензивно ползване на смартфона
(снимка: Apple)

TechRadar разяснява какво да очаквате по отношение на размера на файла, когато надграждате снимки от 12MP на 24MP: „Всяко изображение по подразбиране, което заснех на iPhone 15 Pro Max, беше обработено на 24MP. Да, това е нова разделителна способност за iPhone и Apple я управлява, като първо комбинира 48MP данни във възможно най-големия 12MP кадър и след това ги комбинира с пълните детайли на 48MP сензор. Единственият недостатък е, че 24MP изображения ще бъдат по-големи от 12MP снимки (с около мегабайт). Apple намалява малко разходите за съхранение, като автоматично запазва снимки в HEIF (високоефективен формат на изображението). Можете също да снимате в 48MP RAW формат за некомпресирани изображения, готови за редактиране”.

Новите смартфони на Apple излизат на пазара на 22 септември. Устройствата са достъпни за поръчки и у нас от телеком операторите.

Коментари по темата: „Седмица след премиерата: Какви са отзивите за новия iPhone 15 Pro”

добавете коментар...

  1. userr

    По-ми е интересно след година при ежефнрвно зареждане колко ще падне капацитета на батерията. На 7-та ми държа 100% капацитет до 6-тия месец и падна на 88%. Естествено започна да бави. На Нокиата ми след 1 година и е паднал на 96% и не бави. Верно зареждане на 2 дена ама не бави.

Коментар