Creality Ender 3 – най-добрият бюджетен 3D принтер

Creality Ender 3 е една от най-популярните машини за 3D печат в момента

От появата си на пазара досега Ender 3 постигна забележителен успех. Това устройство превзе света на 3D принтерите и се утвърди като най-добрия бюджетен продукт.

Популярният Creality Ender 3 от типа “направи си сам” (DIY) е достъпен в момента само за €139,49 в глобалния онлайн магазин Cafago, който доставя модела до купувачите безплатно от европейски склад.

Creality Ender 3 надминава очакванията за производителност

Накратко, това е невероятно достъпен като цена 3D принтер, компактен и елегантен, прецизен, с висока скорост на печат. Той е подходящ не само за начинаещи, които искат да навлязат в областта на 3D принтерите, но и за опитни професионалисти, които искат да се върнат към класиката.

Редица функции правят Creality Ender 3 една от най-популярните машини за 3D печат в момента на пазара. Той има обем от 220x220x250 мм, режим на възстановяване на мощността и стегнат път на нишките, който улеснява печата с гъвкави материали. Според специалистите, това са атрибути, които трудно се намират дори в по-скъпите принтери.

Creality Ender 3 има широко приложение, включително за печатане на играчки

Що се отнася до производителността на печат, Creality Ender 3 надминава очакванията. Принтерът работи бързо и успешно с различни 1,75-мм печатащи материали – PLA, PETG, ABS, гъвкави и екзотични нишки – и печата със скорост до 180 мм/cek. Дебелината на слоя е 0,1-0,4 мм.

Creality Ender 3 e високопрецизен 3D принтер с точност на печат ±0,1 мм. Y-релсата се позиционира прецизно, рамката остава стабилна за високо качество на печат. Голяма ръчно завъртаща се гайка прави платформата за печат по-лесна за нивелиране.

Работното пространство на Creality Ender 3 има обем 220x220x250 мм

MK-10 екструдер значително намалява риска от запушване и лошо екструдиране. Нагревателят може да достигне 110℃ за около 5 минути, за да отговори на нуждите от бързо нагряване и печат.

Принтерът използва линейна лагерна система с V-слот и подвижни части на колела за безшумно и гладко печатане. Захранването е защитено за гарантиране на безопасността при работа. Предвидена е функция за възобновяване на печата – ако машината бъде изключена или случайно спре захранването, тя може да продължи да печата след включване.

3D принтерът е лесен за сглобяване и от начинаещи потребители в 3D печата

Creality Ender 3 има широко приложение – може да се използва за проектиране на продуктова структура, моделиране на играчки, архитектурен дизайн, производство на части и др. Важно за начинаещите е, че 3D принтерът е лесен за сглобяване и въпреки че изисква ръчно калибриране, уголемените копчета за нивелиране на леглото правят процеса удобен. 

В заключение, Creality Ender 3 е отличен вариант за начинаещи в 3D печата или потребители с ограничен бюджет. Достъпната цена го прави инвестиция, която си заслужава. За разлика от други бюджетни опции в този ценови диапазон, Creality Ender 3 е подготвен за висококачествен 3D печат още от кутията. На всичкото отгоре нарастващата общност около този 3D принтер осигурява все повече и повече надстройки.

Creality Ender 3 работи с различни 1,75-мм печатащи материали

Със сигурност има по-добри 3D принтери на пазара, но никой не изглежда да съчетава качество и достъпност като Creality Ender 3. Може да са необходими малко настройки и търпение, за да се постигне идеалното качество на печат, но големият потенциал на този бюджетен 3D принтер си заслужават усилията.

Можете да купите 3D принтера тук: Creality Ender-3 High-precision DIY 3D Printer – на цена от  €139,49 и безплатна доставка от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

Коментари по темата: „Creality Ender 3 – най-добрият бюджетен 3D принтер”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Аз съм с про-версията. Много съм доволен.

  2. Жоро

    Идеален си е за цената.
    Качество също не е лошо, стига да имате търпение да го настроите.
    Но с един лек ъпгрейд всичко си идва на място.

  3. Владимир Георгиев

    Кви глупости пишете бе? Стабилна У релса (20х20мм), 180мм/с и тн. Основен недостатък е, че Z кордината е с 1 винт. Единственото хубаво е цената….

Коментар