Android 14 добавя интересна AI функция

Потребителите на Android 14 ще могат да генерират тапети с помощта на AI
(снимка: )

Вчера Google обяви смартфоните Pixel 8 и 8 Pro, а заедно с тях компанията пусна публичната версия на Android 14, която идва с много нови функции, включително генератор на тапети с изкуствен интелект.

Новата функция за тапети, базирана на AI, улеснява създаването на фон за екраните на устройствата Pixel с помощта на патентован модел за текст към изображение.

Потребителите започват с избор на категория, като например класическо изкуство, и след това играят с текстовото описание, за да покажат различни резултати, поясниха от Google.

Така например, потребителят може да избере категорията Dreamscape, след това да опише структурата, материала и цвета и да завърши с нещо като „Къща с растения в цвят индиго”, което дава няколко изображения на покрити със зеленина сгради с входна врата, разказва The Verge.

Генеративните AI тапети първоначално ще са налични в смартфоните Pixel 8 и 8 Pro. Предполага се, че с течение на времето AI функцията ще се появи и на устройствата от други производители.

Генеративните AI тапети са само една от многото нови функции в Android 14, заедно с персонализациите на заключения екран, които позволяват избор на различни шрифтове и цветове, ситуационни джаджи като такава за времето при гръмотевична буря и дори монохромна тема.

Android 14 вече се разпространява на поддържаните устройства Pixel и ще се появи на избрани устройства от Samsung, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, Vivo и Xiaomi по-късно тази година.

Коментар