Huawei създава „незабележима” мрежа от заводи за чипове в цял Китай

Тайвански компании помагат на Huawei да изгради множество заводи за полупроводници със съвременни технологии (снимка: Huawei)

Huawei частично заобикаля санкциите на САЩ с подкрепата на тайвански компании. Технологичният гигант изгражда „незабележима” мрежа от фабрики за полупроводници в цял Китай, като разчита на партньори от острова.

Компании като L&K Eng., Cica-Huntek Chemical Technology, китайското подразделение на United Integrated Services Co и др. помагат на Huawei, според източници на Блумбърг. Изглежда, че TSMC – най-големият производител на чипове по договор – не участва в това начинание.

Помощта на тези компании е била жизненоважна за Huawei при изграждане на най-модерните фабрики за полупроводници в Тайван. Сега Huawei вероятно иска да направи същото в Китай. Блумбърг нарича това “невидима” мрежа от фабрики.

Какво ще се произвежда в тези заводи и по какви технологични процеси все още не е известно. Според някои източници, китайската SMIC всъщност не е усвоила 7-нм технологичния процес за производство на процесора Kirin 9000s в новия смартфон Mate 60 Pro, а само е подобрила 14-нм технология.

Коментари по темата: „Huawei създава „незабележима” мрежа от заводи за чипове в цял Китай”

добавете коментар...

  1. Captain Buddy

    Според някои източници, китайската SMIC всъщност не е усвоила 7-нм технологичния процес за производство на процесора Kirin 9000s в новия смартфон Mate 60 Pro, а само е подобрила 14-нм технология.

    Да бе, точно така!

Коментар