AMD подготвя настолен процесор Ryzen 7000G с най-мощния GPU

Нов десктоп процесор Ryzen 7000G с мощна графика се очаква на пазара
(снимка: AMD)

Скоро на пазара ще се появи нов процесор на AMD, който според предварителните информации ще съдържа най-мощното графично ядро. Става въпрос за настолния чип Ryzen 7000G.

Поддръжката за този процесор вече се появи във фърмуера за дънни платки AGESA 1008, съобщи Videocardz. Това подсказва, че появата на Ryzen 7000G на пазара е близо.

На страница с описание на платката Asus B650 директно е отбелязано, че новата актуализация на фърмуера поддържа очаквания процесор на AMD.

Все още няма подробности за самия процесор. Предполага се, че както и в други случаи, AMD ще модифицира мобилен APU в настолен, като увеличи честотата и свали ограниченията на мощността.

Тоест настолният Ryzen 7000G ще бъде техническо копие на мобилния Ryzen 7040 – процесор с до осем ядра и iGPU Radeon 780M, който може да разкрие пълния си потенциал с увеличаване на TDP.

В момента на пазара се предлагат процесори Ryzen 5000G със старите Vega iGPU, тъй като линията Ryzen 6000G все още не се е появила.

Коментари по темата: „AMD подготвя настолен процесор Ryzen 7000G с най-мощния GPU”

добавете коментар...

  1. J

    Ако ти се играе ААА игра, то си купи дискретна видеокарта. Това че ти не виждаш смисъл за себе си, не означава че няма смисълза останалите – само се замисли колко компютри има по фирми разни, на които се работи само на т.нар. бизнес приложения – за тях са сези процесори.

  2. Anonymous

    Няма никакъв смисъл от тези чипове понеже на 2 и вече масово навлизащите 4К монитори нито една игра от ААА новите няма дори да зареди или тръгне без свясно 4060Тi 4070Ti GPU

Коментар