Топ 10 най-продавани смартфони – само два бранда в класацията

iPhone 14 е най-продаваният смартфон в света, според анализатори
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарни анализатори публикуваха списък с Топ 10 най-продавани смартфони в света през второто тримесечие на 2023 г. Това, което прави най-силно впечатление, е, че в класацията фигурират модели само на два бранда.

Никой друг освен Apple и Samsung не попада сред десетте най-продавани смартфони в света. Първите четири места са заети от iPhone, според изследването на Counterpoint. Най-продавани са iPhone 14, iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro и iPhone 13.

Смартфоните на Samsung заемат останалите 6 места места в следния ред: Galaxy A14, Galaxy A54, Galaxy A14 5G, Galaxy S23 Ultra, Galaxy A04e и Galaxy A34.

Counterpoint потвърждава, че пазарният дял на серията iPhone Pro на Apple се е увеличил значително в Азия и Европа, докато серията A на Samsung се представя особено добре в Азия и Латинска Америка. През второто тримесечие на 2023 г. серията A на Samsung заема близо 60% от десетте най-продадени смартфона в тези два региона.

Така изглежда челната десетка на най-продаваните смартфони в света
(източник: Countepoint)

Въпреки доминацията на Apple и Samsung, някои пазарни наблюдатели прогнозират, че с дебюта на Huawei Mate 60 и други серии на китайския производител списъкът може да претърпи промени в близко бъдеще, отбелязва MyDrivers.

Коментари по темата: „Топ 10 най-продавани смартфони – само два бранда в класацията”

добавете коментар...

  1. Жребец32

    А би ли “ползувал” тиксо за уста марикон

  2. awd

    Приятелю,
    Понеже тези две марки знаят че няма да им използваш телефоните и затова не ти ги дават без пари!

  3. Uzver

    Без пари да ми дават не бих ползувал тези марки и модели телефони

Коментар