И най-добрият смартфон екран е…

Добрата четливост при всякакви условия е едно от предимствата на Pixel 8
(снимка: Google)

Когато става въпрос за качество на смартфон екраните, обикновено вниманието се насочва към iPhone или устройствата на пазарния лидер Samsung. Но една авторитетна класация изтъква друг фаворит по този показател.

Оказва се, според DxOMark, че най-добрият екран в света не е от Apple и не е от Samsung. Короната отива при новите модели Google Pixel 8 Pro и Pixel 8 – те имат най-стойностите дисплеи при смартфоните, като събират еднакъв брой точки и си поделят първото място.

Специалистите на DxOMark са тествали екраните на смартфони Pixel 8 Pro и Pixel 8 и заключават, че в момента те са най-добрите в индустрията. Екранът на всеки модел получава 154 точки – това е най-добрият резултат в абсолютно изражение.

Сега рейтингът на топ 5 смартфон екрани изглежда така: Pixel 8 Pro, Pixel 8, Samsung Galaxy Z Fold5, Google Pixel Fold и Honor Magic5 Pro. Прави впечатление отсъствието от класацията на iPhone.

Смартфоните Pixel 8 печелят признание в престижната класация на DxOMark
(снимка: Google)

Като предимства на екраните на Pixel 8 Pro и Pixel 8 се изтъкват висококачествено възпроизвеждане на цветовете, добра четливост при всякакви условия, гладка картина и отзивчивост при скролиране.

Недостатъците включват нежелани докосвания, когато държите устройството с една ръка, забележим aliasing в игрите и лошо възпроизвеждане на тъмни тонове при условия на слаба светлина.

Дисплеят на Pixel 8 Pro е OLED с диагонал 6,7 инча и съотношение екран-тяло 87,4%. Резолюцията е 1344х2992 пиксела, а съотношението на страните 20:9. Дисплеят се опреснява с честота 120 Hz.

Коментари по темата: „И най-добрият смартфон екран е…”

добавете коментар...

  1. Nababatigaza

    И все пак не могат да догонят екрана на Huawei Mate 20 Pro

  2. Иво

    Ами браво на Samsung и на BOE

Коментар