Мащабна промяна: Повече от 100 модела смартфони ще получат HyperOS

Огромен брой смартфони на Xiaomi ще бъдат актуализирани до HarmonyOS
(снимка: Xiaomi)

Повече от 100 модела смартфони с марките Xiaomi, Redmi и Poco ще получат новата операционна система HyperOS, която заменя досегашната Android обвивка MIUI в устройствата на китайските брандове.

Наскоро шефът на Xiaomi Лей Джун обяви преход към собствена платформа HyperOS в смартфоните на компанията, което предизвика малък трус в мобилната индустрия. Анонсът провокира много въпроси, които вероятно ще получат отговор днес, на официалната премиера на HyperOS и новия смартфон Xiaomi 14.

Междувременно, уеб-ресурсът XiaomiUI, който постоянно следи пускането на нов фърмуер за смартфони Xiaomi, Redmi и Poco, публикува пълен списък на моделите смартфони, които ще получат HyperOS вместо MIUI. Информацията се базира на източници от отделите за разработка на софтуер на Xiaomi.

Новата мобилна операционна система ще замести MIUI – Android надстройката, която Xiaomi ползваше досега в своите смартфони. Първите устройства под управление на HyperOS ще бъдат дебютиращите днес Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro, но пълният списък е много по-дълъг и включва над 100 модела с марките Xiaomi, Redmi и Poco.

Авторите на списъка отбелязват, че актуализациите на HyperOS ще бъдат пускани на вълни и ще започнат с флагманите от тази и миналата година. В същото време първо ще бъдат обновени флагманите на Xiaomi, след това Redmi и едва накрая ще излязат актуализациите за смартфоните Poco.

Коментари по темата: „Мащабна промяна: Повече от 100 модела смартфони ще получат HyperOS”

добавете коментар...

  1. Камен Борисов

    С сигурност ще бъдат по заститени устройства от злонамерени сайтове и кражби

  2. Неразбиращ

    Redmi от 5+ години е регистриран като отделен бранд. Да започнаха като модел на Xiaomi, но бяха отделени, като идеята е да са бюджетни телефони в средния клас. Горе долу същата е ситуацията и с Poco.

  3. Filip

    Всеки знае това- дори и автора на статията,

  4. Anonymous

    Redmi is a Trademark filed by Xiaomi Inc.. So Xiaomi Inc. is the proprietor and owner of the Brand Redmi as per Trademark Registry’s Records.

  5. Запознат

    Redmi не е марка смартфони както авторът на статията го описва тук, а модели на марката Xiaomi.

Коментар