Anycubic Kobra 2 Neo – бърз 3D принтер на достъпна цена

С подобрен хардуер и фърмуер Kobra 2 Neo печата плавно, с ясни детайли

3D принтерите навлизат все повече в средите на професионалистите, а също и сред домашните ентусиасти. Техните характеристики се подобряват непрекъснато, а цените им вече са достъпни за масовия потребител. Представяме поредния хит на пазара.

Серията Kobra 2 на Anycubic вдига летвата при 3D печата. Новият модел Anycubic Kobra 2 Neo предлага бърз и качествен печат на цена от само €139 с с купон за отстъпка SRUYK3 в глобалния онлайн магазин Cafago, с безплатна доставка до купувачите.

Kobra 2 Neo издига на следващо ниво достъпния 3D печат

Според първите отзиви, моделът съчетава производителен хардуер и усъвършенстван софтуер, за да печата бързо и с високо качество. Като се има предвид и ниската цена, това е отлично устройство за навлизане в света на 3D печата.

Акцент в новия Kobra 2 Neo е подобреният екструдер с директно задвижване на Anycubic. Той стопява нишката бързо, докато мощен вентилатор със 7000 оборота в минута осигурява необходимото охлаждане. Благодарение на това 3D принтерът постига максимална скорост на печат от 250 mm/s. Препоръчителната скорост за най-добър резултат е 150 mm/s.

Подобреният екструдер е една от силните страни на Kobra 2 Neo

Прави впечатление и дизайнът на принтера – конструкцията е от типа “всичко-в-едно”. Моделът се състои само от 5 модула, които се сглобяват лесно. Опростена е и поддръжката на устройството, а всичко това означава бърз старт в 3D печата, след като получите кутията.

Kobra 2 Neo идва с напълно нов потребителски интерфейс. Целта на разработчика е била да направи управлението на принтера по-интуитивно. Ще имате на разположение 2,4-инчов LCD екран с голям въртящ се бутон и лесен за навигиране интерфейс, който дава цялата необходима информация за контрол и опции за управление на устройството.

Kobra 2 Neo разполага с удобен LCD панел за интуитивно управление

Автоматичното нивелиране с LeviQ 2.0 гарантира по-добри резултати при печат. Неравностите на печатната повърхност се компенсират чрез корекции в движение на Z-изместването. Това се случва автоматично или чрез дефинирани от потребителя стойности, в зависимост от нуждите.

В допълнение, функциите за линейно задвижване и оформяне на входа във фърмуера на Kobra 2 Neo намаляват разливането и резонанса при печат и така в крайна сметка подобряват качеството – получените модели са по-плавни, с ясни детайли. Това ще помогне и на начинаещите да произвеждат висококачествени произведения още с първия си печат.

Kobra 2 Neo се състои само от 5 модела – сглобява се лесно и бързо

Този 3D принтер е сравнително лек – тежи 7,3 кг и печата с размери до 250x220x220 мм. Леглото се нагрява до 110°C, а сменяемата 0,4-мм дюза – до 260°C. Може да работи с различни материали, вкл. PLA, TPU, ABS и PETG. Консумира 400W.

Можете да купите новия 3D принтер тук: Anycubic Kobra 2 Neo 3D Printer – на цена от €139 с с купон за отстъпка SRUYK3 и безплатна доставка до купувачите.

Коментар