Първият външен USB4 SSD – това е ADATA SE920

SE920 е първият външен SSD, съвместим със стандарта USB4
(снимка: ADATA)

Нови устройства с поддръжка на ултра-бързия стандарт USB4 вече тръгват към пазара. Тайванският производител ADATA пусна първия външен USB4 сторидж – полупроводниковия диск SSD SE920 SSD, който поддържа Thunderbolt 3 и 4 и е обратно съвместим с USB 3.2 и USB 2.0.

Производителят описва SE920 като модерно решение за пренос на данни и съхранение на информация. Устройството се отличава с изключителна производителност, скоростите достигат 3800 MB/s.

Спецификацията USB4 поддържа трансфер на данни с до 40 Gbps, но високите скорости могат да доведат до нагряване, което ще бъде проблем за потребителите.

Външното устройство SE920 използва иновативно решение под формата на активна охладителна система, включително вграден микровентилатор. Този механизъм намалява температурата с 10%, в сравнение с аналозите без вентилатор, като така осигурява стабилен трансфер на данни дори при високи натоварвания.

Когато е сгънат, SE920 е лек и лесен за носене. С него можете лесно да прехвърляте големи медийни файлове между различни устройства, благодарение на стандартния USB-C интерфейс. Дискът е съвместим с различни операционни системи, вкл. Android, Mac OS и Windows, а също така поддържа игрови конзоли.

USB4 поддържа скорости на трансфер на данни до 40 Gbps
(снимка: ADATA)

Междувременно, ADATA представи и други външни устройства като SD620 и SC610. Първият SSD е устойчив на изпускане и удар – до 1,22 метра, поддържа висока скорост на трансфер на данни до 520MB/s. Моделът SC610 се отличава с лекотата си, а скоростта на трансфер на данни достига 550 MB/s.

Коментар