И това се случи: китайски смартфон изпревари по продажби iPhone 15

Xiaomi 14 изпревари по продажби iPhone 15 Pro и оглави рейтинга на AnTuTu
(снимка: Xiaomi)

За първи път в историята на смартфон индустрията китайско устройство изпреварва iPhone в началото на продажбите. Това е новият Xiaomi 14, който се продава по-добре от iPhone 15 Pro.

След старта на продажбите на серията Xiaomi 14 стана известно, че този смартфон чупи няколко рекорда наведнъж, превръщайки се в най-бързо продаваният китайски телефон през настоящата година.

Според известния инсайдер Digital Chat Station, който се позовава на данни от популярната платформа JD.com, моделът  Xiaomi 14 задминава iPhone 15 Pro по отношение на продажбите. За първи път китайски смартфон става по-популярен от нов флагман Apple iPhone за същия период от време.

Поради голямата популярност на серията Xiaomi 14, купувачите трябва да стоят на опашка и също така да чакат за доставка, след като са направили поръчка, отбелязва китайският източник My Drivers в публикация за пазарната ситуация в момента.

Според официални данни, публикувани от Xiaomi, само за първите 5 минути от старта на продажбите на Xiaomi 14, поръчките от клиенти са били 6 пъти повече, отколкото в първия ден на продажби на предишното поколение смартфони.

В допълнение, смартфоните от серията Xiaomi 14 надминават продажбите в деня на откриването на всички китайски смартфони през изминалата година в четирите основни платформи: Tmall, JD.com, Douyin и Kuaishou.

Интересното е, че преди това титлата на най-продаваните модели се държеше от по-достъпни смартфони, включително Redmi K60, Redmi Note 12 Turbo и техните конкуренти. Само четири часа бяха достатъчни за рекорда на Xiaomi 14. Освен това именно този смартфон оглави рейтинга за производителност на AnTuTu.

Коментари по темата: „И това се случи: китайски смартфон изпревари по продажби iPhone 15”

добавете коментар...

  1. Иванушка

    Купи си руски телефон бе,некравар…хаххахахха

  2. Иван

    Iphone не е критерий за качество и възможности. Кой го купува освен примадоните и отворковците, тези които нищо не разбират, освен от суета. Краварите даже и дизайн не могат да изкарат.

  3. Илиян

    Време е за санкции .

  4. Краси Далаверата

    Като купувате iPhone си купувате отхапаната ябълка, само тя струва 500лв, за да бъдете “тарикати”. Вече по параметри не е лошо, но и платения app store за някои приложения също не е окей. Абе взех си xiaomi 13 lite и съм много доволен, по параметри може да ги сравните с iphone 13 и 14 и сами да видите как стоят нещата, ако не искаш ябълки за самочувствие.

  5. Бой с черпака

    И все по-зле ще става за манипулаторите!Не само Шаоми ще ги измества от удобните местенца на лидери !Пердаха предстои да се таме масов в всички области на водещите модерни производства !

  6. Зоро

    Защото нликата на епъл шийповете всячески се опитват да заблуждават хората и да ги манипулират.

  7. Истинският

    Не ми е ясно защо някой се чувстват изненадани?

Коментар