Монитор и технологичен хъб в едно: Philips 34B1U5600CH/00

Eлегантният Philips 34B1U5600CH/00 е нещо повече от монитор за работа – на него трябва да се гледа като на „сърцето” на работното място (снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Ярки и наситени цветове, кратко време за реакция, модерен извит екран, но същевременно и технологичен хъб за всичката техника на работното място – тази необикновена комбинация е подбрана елегантно в професионалния монитор Philips 34B1U5600CH/00.

Какво очаква човек от своя работен монитор от професионален клас? Да показва качествени цветове, да сменя картината гладко при динамично видео-съдържание, да се настройва прецизно и да не изморява очите при продължителна работа. Всичко това е постигнато в извития монитор на Philips 34B1U5600CH/00 – дисплей за работа с CAD/CAM системи, приложения за видеообработка, както и с многоколонни таблици.

Но елегантният Philips 34B1U5600CH/00 е нещо повече от монитор за работа. Всъщност, на него трябва да се гледа като на „сърцето” на работното място. Той концентрира на едно място всички взаимовръзки между компютърната техника, класическата периферия и всички дребни устройства, които ежедневно използваме за работа – външни дискове, слушалки, зарядни устройства – та дори и LAN  мрежата!

Цвят и контраст за професионалисти

VA LED дисплеят на Philips монитора използва усъвършенствана технология MVA (Multidomain Vertical Alignment), която осигурява висок коефициент на контраст за изключително живи и ярки изображения. На такъв екран стандартните офис приложения изглеждат безкрайни и се обработват с лекота, но мониторът е особено подходящ за боравене с графично съдържание – снимки и видео, филми, игри и взискателни графични приложения. Благодарение на технологията за управление на пикселите, дисплеят дава изключително широк зрителен ъгъл от 178/178 градуса.


Кристално чист образ

Вградената CrystalClear технология на Philips прави точно това, което означава името ѝ – кристално ясни изображения. Ултра-широката QHD резолюция от 3440×1440 пиксела се поддържа при честота 100 и 120 Hz, в зависимост от типа на свързването.

Кадрите и графиките са живи и свръх-реалистични, в ултра-широк формат 21:9, което позволява боравене с пространствено големи изображения – широкоекранни снимки и графики, видео съдържание, електронни таблици. Без съмнение гледането на филми е преживяване, което кара човек да се потопи в разкоша от наситени цветове, но за професионалистите това означава подробна, детайлна визия при работа с CAD/CAM решения и видеообработващи системи. Огромното пространство на дисплея е рай и за финансисти и специалисти по обработка на данни, работещи върху огромни електронни таблици с множество колони.

Хъб за техниката на работното място

Зад живите цветове на дисплея на Philips 34B1U5600CH/00 има нещо повече от техника за визуализация. В тънкото му тяло е скрито същинско „кръстовище” за свързаността на работното място.

Интегриран KVM превключвател позволява да се свържат два отделни компютъра с една настройка монитор-клавиатура-мишка. Един бутон позволява бързо превключване между източниците.



В долната част на корпуса са поместени портове за връзка към всякаква периферия – два USB-C порта, HDMI, HDCP, дори RJ-45 порт. Да, това устройство може да бъде живата връзка между LAN  мрежата в офиса с работния лаптоп, дори ако лаптопът няма собствен мрежов порт. RJ-45 през USB-C предлага бърза и сигурна връзка, когато е необходимо.

Освен това наличният USB-C с опция на захранване позволява на мобилния компютър да черпи енергия директно от монитора, елиминирайки необходимостта от допълнителни захранващи кабели.

Така работното пространство се освобождава от многобройните кабели за съединяване на всички устройства за ежедневна работа. Носещата стойка на монитора е проектирана така, че обхваща и спретнато „прибира” кабелите от корпуса към задната част на работния плот, за да създаде едно свободно, просторно и семпло изглеждащо работно място.


Уеб камера с шумопотискащ микрофон за телеконференции

Специално внимание в този Philips 34B1U5600CH/00 заслужава и неговата уебкамера, която на пръв поглед е невидима. Тя е скрита ловко в горния ръб и се изважда с едно леко натискане. Когато не се използва, камерата може да бъде прибрана – отново с едно леко натискане. Естетическият ефект от изчистения дизайн е безспорен.

5-мегапикселовата камера е сертифицирана за Windows Hello и е оборудвана с усъвършенствани сензори за лицево разпознаване, което прави лесно и удобно сигурното влизане в работните Windows устройства за по-малко от 2 секунди.

Не само това, но камерата е снабдена и с шумопотискащ микрофон, което я прави идеална за телеконференции. Под ръба са скрити двойните интегрирани високоговорители с мощност 5 вата.


Комфорт за очите

Матовите дисплеи, антирефлексните покрития и системите за предпазване на очите от отблясъци и трептения са вече стандартни за модерните монитори на Philips. Производителят с гордост може да твърди, че е направила всичко възможно за щадене на очите на потребителя. Това се потвърждава и от сертификацията по стандарта TUV Rheinland Eye Comfort за предотвратяване на напрежението на очите, причинено от продължителна работа с компютър.

За здравето на потребителя се грижи и режимът за намаляване на синята светлина, чието вредно въздействие върху нервната система е вече добре известно.

Ергономичният дизайн пък е доведен до върхово ниво. Накланянето нагоре и надолу варира от -5 до 25 градуса. В този случай потребителят следва да съобрази посоката на уебкамерата, ако я използва активно. По хоризонтала мониторът може да се завърти до перпендикулярно положение – стига пространството около работното бюро да позволява такъв „размах”. Височината също може да се променя, за да пасне на хора с всякакъв ръст и височина на работния стол.

Philips 34B1U5600CH/00 – спецификации:

  • Размер на екрана: 34″
  • Резолюция: 3440×1440 пиксела
  • Съотношение: 21:9
  • Подсветка: WLED
  • Извивка: 1500R
  • Свързаност: DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, RJ45, 4xUSB 3.2 Gen2 Type-A, 2xUSB 3.2 Gen2 Type-C, аудио-жак
  • Честота: 100/120Hz
  • Време за реакция: 4 ms
  • Яркост: 350 cd/m²
  • Зрителен ъгъл: 178/178°
  • Контраст: 3000:1
  • Цветове: 16,7M цвята, 120% sRGB, HDR
  • Говорители: 2x5W
  • Уебкамера: 5MP
  • Монтаж: VESA 100 x 100
  • Аксесоари: DisplayPort кабел, HDMI кабел, захранващ кабел, USB Type-C към A Adapter
  • Корпус: черен, 807x601x250 (WxHxD), 11,71 кг (със стойка)

Наличност и цена

34-инчовият извит монитор за професионалисти Philips 34B1U5600CH/00 е наличен за покупки в търговската мрежа у нас от оторизираните партньори на бранда. Цената на модела е около 1260 лв. с включен ДДС и три години гаранция.

Мария Малцева

Мария Малцева