Първи кандидатури в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2023 г.

Церемонията за връчване на наградите на БАИТ ще се състои през м. февруари 2024 г
(снимка: БАИТ)

13-ото издание на конкурса „Наградите на БАИТ” вече прие първите кандидатури. Те са в категориите „Журналистически принос”, „Образователна награда” и „Startup компания”, съобщиха организаторите.  

Тази година кандидатури се приемат до 24.00 ч. на 15 декември 2023 г. Регистрацията е безплатна.

В конкурса могат да участват:

  1. Образователна награда – компании, които активно си сътрудничат със средни училища по проекти, като предоставят свои служители като помощник учители в училища и/или създали своя методика, учебна програма, курс за учители за практическо обучение в компаниите, висши училища, разработили иновативни интегрирани програми.
  2. Младежка награда – ученици и студенти
  3. Журналистически принос – журналисти
  4. Публична администрация – публични администрации (държавни или общински)
  5. Start up компании
  6. Успешен български ИКТ продукт/услуга – компании-разработчици, регистрирани в България
  7. Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика – компании/юридически лица от всички сектори на икономиката, регистрирани в България, успешно внедрили ИКТ решение, което е ново за българския пазар.

Подробните условия за участие са публикувани тук. Традиционно, Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Новости в това издание има в категориите Успешен български ИКТ продукт/услуга и Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика. Кандидатите могат да представят информация за реализирани ESG проекти – примери за конкретни ESG инициативи, които компанията е предприела през изминалата година и какво въздействие са имали.

Номинираните в това издание на конкурса ще получат възможността да се представят с кратко видео по време на церемонията. Видеопредставянето следва да е с продължителност до 30 секунди и да представя проекта на номинирания. Изискванията за видеоклип са налични на сайта на Наградите.

Победителите в конкурса ще получат пакет за обучение в цялостна програма за Agile Project Management, която включва 10 семинара с фокус върху различна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурен от bTalks. За победителите са предвидени и годишни абонаменти за правноинформационни системи „Сиела Норми и ваучери, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела”.

Отличените в конкурса ще получат и сборника „Дигитални истории” с автограф от автора Георги Караманев. В него миналогодишният победител в Журналистическата категория на Наградите на БАИТ търси отговорите на 8 големи въпроса, пред които ни изправят технологиите днес.

Тази година конкурсът е със специалното участие на Христо Борисов, съосновател на първата българска компания-еднорог, оценена на 1 млрд. долара Payhawk. Церемонията за връчване на наградите ще се състои през м. февруари 2024 г. Христо Борисов ще даде начало на церемонията и ще връчи Наградата за специален принос.

Коментар