Заваляха проблеми с голямата актуализация на Windows 11

Windows 11 получи много нови функции, но всичко върви гладко с обновяването
(снимка: CC0 Public Domain)

Едно от важните софтуерни събития, което касае стотици милиони потребители по света, несъмнено е голямата функционална актуализация на Windows 11. Всъщност, най-голямата в историята на тази операционна система. Версията под номер KB5031455 вече се разпространява активно, но не закъсняха и оплакванията.

Както и друг път се е случвало, актуализацията на Windows 11 се оказа проблемна. Някои игри не стартират, производителността пада, AI помощникът Copilot трябва да бъде деактивиран. Въобще много проблеми както на етапа на инсталиране, така и впоследствие.

Microsoft пусна актуализацията KB5031455 миналата седмица. Версията Windows 11 Moment 4 носи много нови функции на компютрите под Windows 11, включително чатбот Copilot, подобрения в лентата на задачите, преработено меню “Старт”, поддръжка на 11 файлови архива и др.

Оказва се обаче, че актуализацията KB5031455 причинява на много потребители проблеми при инсталирането: съобщения за грешка се появяват на различни етапи, отбелязва тематичният уебсайт Windows Latest. Инсталираната нова версия пречи на игрите, които се сриват и отказват да стартират. Има проблеми и с работата на различни приложения, включително Explorer.

Специално внимание заслужава неправилната работа на новия AI помощник Copilot. Разработчиците на Microsoft вече признаха, че е налице известен проблем, който кара иконите на работния плот да се държат хаотично на системи с няколко екрана. Поради това Microsoft трябваше да деактивира Copilot на засегнатите устройства, докато не бъде намерено решение. В момента компанията работи върху корекция.

Не е нещо необичайно наличието на проблеми след актуализация на Windows. Предвид голямата популярност на тази десктоп платформа, всеки бъг получава широк отзвук в медиите и сред ИТ общността. Microsoft, от своя страна, реагира сравнително бързо, като пуска извънредни кръпки или коригира проблемите с регулярните месечни ъпдейти.

Коментари по темата: „Заваляха проблеми с голямата актуализация на Windows 11”

добавете коментар...

  1. KB5031455

    Абсолютен проблем, не става за нищо.

  2. Р.Овч.

    бързат за аи “помощника”

Коментар