Направи си сам чатбот – с конструктор от създателя на ChatGPT

Скоро всеки човек ще може да си конструира собствени чатботове
(снимка: CC0 Public Domain)

Всички днес говорят за чатботовете с изкуствен интелект. Обикновено най-споменаваното име е това на ChatGPT. E, сега създателят на популярния софтуер, OpenAI, е подготвил инструмент, с помощта на който всеки ще може да си конструира собствен AI бот.

OpenAI е американска компания, подкрепяна финансово от Microsoft. Тя се се готви да пусне интересен ъпдейт на своята система за генеративен изкуствен интелект ChatGPT с практично нововъведение.

Както се вижда от екранни снимки и видеоклипове, изтекли онлайн, на които се позовава публикация в The Verge, потребителите на платения абонамент за ChatGPT скоро ще имат достъп до конструктор на чатбот, наречен GPT Builder.

С новата услуга всеки потребители ще може да създаде свои собствени ботове с много от функциите, налични в ChatGPT, базиран на езиковия модел GPT-4. Срокът за пускане на инструмента все още не е известен, но вероятно той ще появи скоро.

В раздела “Създаване” (Create) можете да изберете езика по подразбиране, тона и стила на писане на бота. След това в раздела “Конфигуриране” (Configure) ще откриете полета за описание и инструктиране на бота какво може и какво не може да прави.

Потребителите на новата услуга могат да качват файлове, за да създадат персонализирана база от знания, и да позволяват функции като уеб сърфиране и създаване на изображения. Има и „панел за предварителен преглед” (Preview pane) за тестване на бота, докато редактирате настройките.

Всичко това звучи интересно и предизвикателно. Подобна функционалност обещава масово навлизане на чатботовете в най-различни сценарии на използване. Цената на новия AI инструмент едва ли ще бъде пречка за ентусиастите.

Коментари по темата: „Направи си сам чатбот – с конструктор от създателя на ChatGPT”

добавете коментар...

  1. Youtuber

    Този вдясно от снимката да не е слави клашъра. Мяза и гледа също като него.

  2. Юзер

    Това е скучно преди години беше нещо вълнуващо сега е досадно чат ботове. Само досаждат и дразнят хората като натрапчиви рекламни.

Коментар