Новите монитори AOC U27G3X/BK и U32G3X/BK предефинират 4K гейминга

31,5-инчовият U32G3X/BK подобрява гейминг изживяването с големия си дисплей
(снимка: AGON by AOC)

Два иновативни монитора за гейминг пуска на пазара AGON by AOC. Моделите AOC GAMING U27G3X/BK и U32G3X/BK предлагат комфорт и всеобхватни технологии, които осигуряват висококачествени изображения и производителност за широка гама от гейминг приключения.

И двата монитора разполагат с IPS панел с UHD (3840×2160) резолюция, впечатляващ контраст и яснота. С новите GPU технологии, задвижвани от AI, постигането на висока честота на кадрите при 4K резолюция става много по-лесно. 4K моделите U27G3X/BK и U32G2X/BK са предназначени за геймъри, които търсят допълнителен контраст, съчетан с високи честоти на опресняване.

27-инчовият (68,6 cm) U27G3X/BK разполага с по-високата честота на опресняване от 160 Hz, докато 31,5-инчовият (80 cm) U32G3X/BK подобрява гейминг изживяването с по-голям дисплей, като същевременно поддържа 144 Hz честота на опресняване.

С бързо време за реакция до 1 милисекунда GtG, двата монитора са особено подходящи за състезателни игри. Оборудвани с два HDMI 2.1 и два DisplayPort-а, моделите са много гъвкави за свързване към най-новото поколение графични процесори и конзоли. Те разполагат и с ергономични стойки, които позволяват регулиране на височина, наклон, въртене и завъртане.

U27G3X/BK поддържа HDR10 и е сертифициран с VESA DisplayHDR 400. Неговият IPS панел осигурява точни и живи цветове за работа и игра, докато много високата плътност на пикселите от 163 ppi гарантира впечатляваща яснота и контраст на изображенията. С висока честота на опресняване от 160 Hz, мониторът предлага плавен и отзивчив екран, което го прави идеален за широка гама от игри.

27-инчовият U27G3X/BK има честота на опресняване от 160 Hz
(снимка: AGON by AOC)

Благодарение на бързото време за реакция до 1 милисекунда GtG, функцията pixel overdrive и намалено замъгляване на движението (Motion Blur Reduction), U27G3X/BK създава кристално ясни изображения. Съвместимостта с Nvidia G-SYNC и поддръжката на Adaptive-Sync гарантират гейминг изживяване без накъсване на кадрите.

Със забележително  DCI-P3 цветово покритие от 96% (CIE 1976), U27G3X/BK предоставя живи и реалистични изображения, подходящи както за завладяващия свят на игрите, така и за създаването на съдържание. Напълно съвместим с конзоли от ново поколение, U27G3X/BK поддържа 4K UHD при 120 Hz, което го прави универсален избор.

Малкото входно закъснение, интеграцията с AOC G-Menu, както и режимите Flicker-Free, Low Blue и Shadow Control допълнително подобряват потребителското изживяване. U27G3X/BK е планиран за пускане в търговската мрежа от средата на ноември.

U32G3X/BK вдига нивото на визуалната производителност с обширния си 31,5-инчов екран и UHD резолюция. С честота на опресняване от 144 Hz и висока плътност на пикселите от 140 ppi, този IPS панел предоставя контрастни и отзивчиви изображения за множество приложения.

Подобно на 27-инчовия U27G3X/BK, този монитор предлага DCI-P3 покритие на цветовата гама от 95% съгласно стандартите CIE1976 и осигурява богати и точни цветове с поддръжка на широка палитра от 1,07 милиарда цвята с 10-битова дълбочина на цвета.

IPS панелът на U32G3X/BK предоставя контрастни и отзивчиви изображения
(снимка: AGON by AOC)

U32G3X/BK постига време за реакция до 1 милисекунда GtG при използване на режимите pixel overdrive и е проектиран за плавна и отзивчива производителност в игрите. Съвместимостта с Nvidia G-SYNC и поддръжката на Adaptive-Sync гарантират гейминг изживяване без накъсване на кадрите.

U32G3X/BK е напълно съвместим с конзоли от ново поколение и поддържа 4K UHD при 120 Hz, което го прави универсален избор с много приложения. Малкото входно закъснение, интеграцията с AOC G-Menu, както и режимите Flicker-Free, Low Blue и Shadow Control осигуряват комфортно и завладяващо изживяване.

Цени и наличност

U27G3X/BK ще бъде наличен от средата на ноември 2023 г. на препоръчителна цена на дребно от 1135 лв. с ДДС. По-големият U32G3X/BK се очаква да се появи в търговската мрежа от средата на декември на препоръчителна цена на дребно от 1468 лв.

Коментар