AMD пусна достъпни EPYC процесори от 3-то поколение

Процесорите EPYC от 3-то поколение са оптимизирани като цена-производителност
(снимка: AMD)

AMD разширява своята фамилия процесори EPYC от 3-то поколение с шест нови модела, предназначени за най-често използваните приложения в корпоративните центрове за данни. 

Процесорите EPYC от 3-то поколение допълват най-новите, 4-то поколение EPYC чипове с впечатляващо съотношение цена-производителност, актуални функции за сигурност и енергийна ефективност за по-малко взискателните бизнес натоварвания.

Състезанието за предоставяне на AI и високопроизводителни изчислителни решения създава технологична празнина за тези, които търсят производителност за най-разпространените задачи, отбелязва AMD. За да отговори на нарастващото търсене на широко разпространени, рентабилни и доказани масови решения в средния пазар и в канала, компанията разширява семейството EPYC CPU от 3-то поколение.

Портфолиото включва набор от широкоразпространени корпоративни сървърни решения, поддържани от дистрибутори и OEM производители като Cisco, Dell Technologies, Gigabyte, HPE, Lenovo и Supermicro.

Процесорите EPYC от 3-то поколение, използващи архитектура „Zen 3” на изчислителните ядра, влизат във високоефективни платформи на корпоративни клиенти, доставчици на облачни и финансови услуги, както и на решения за държавната администрация, уточниха от AMD.

Няколко доверени партньора на AMD, сред които Cisco, Gigabyte и Lenovo, предлагат разнообразие от системи, захранвани от 3-то поколение EPYC CPU. Тези машини са оптимизирани по отношение на цена-производителност, като предоставят актуални функции за сигурност и впечатляваща енергийна ефективност на атрактивна цена.

С поддръжка на до осем канала бърза DDR4 памет и до 128 писти с висока пропускателна способност PCIe Gen 4, EPYC процесорите от 3-то поколение позволяват на клиентите да разширят стойността на инвестициите в ИТ инфраструктура. Цялата линия процесори вече е налична и напълно съвместима със съществуващите системи, базирани на CPU от серия EPYC 7003, което прави надграждането безпроблемно.

Коментар