Смартфоните Honor ще поддържат сателитни комуникации

Magic6 се очертава като първият смартфон на Honor със сателитна връзка
(снимка: Honor)

Добра новина за феновете на бранда Honor. Смартфоните на китайския производител, някога под шапката на Huawei, ще поддържат сателитни комуникации. Това е предпоставка за още по-широкото им разпространение.

Слуховете, че Honor планира да въведе сателитна комуникация в своите смартфони, вече не са слухове. Новината съобщи Джанг Хайронг, маркетинг директор на китайската компания.

На своята страница в социалната мрежа Weibo той написа: „Технологията за сателитна комуникация има технически ограничения, но Honor инвестира сериозно в изследвания и разработки в тази област и постигна пробиви в много ключови области”.

И допълни: „Можете да очаквате с нетърпение бъдещето. Мобилните телефони Honor са призвани да станат лидери в индустрията по отношение на сателитната свързаност”.

Хайронг не разкрива повече подробности, но съдейки по това изявление, устройствата на Honor ще поддържат гласови повиквания чрез сателитна комуникация.

По-рано китайските медии съобщиха, че първото устройство на марката с поддръжка на сателитна телефония може да бъде Honor Magic6. Скоро ще стане ясно дали тази прогноза е вярна.

Коментар