Xiaomi патентова търговска марка “Хипер разум”

Устройствата на Xiaomi ще се възползват от умна система HyperMind
(снимка: Xiaomi)

Стремежът към повсеместно вграждане на изкуствен интелект в продуктите и услугите се прояви и във визията на Xiaomi за потребителската електроника. Китайският производител патентова търговска марка “хипер разум”.  

Според публикации в китайски медии, т.нар. HyperMind ще наблюдава и анализира поведението на потребителите на устройства Xiaomi, които работят под управление на наскоро представената операционна система HyperOS – собствена разработка на компанията, замяна на MIUI и алтернатива на Android.

Xiaomi е подала заявление за регистрация на търговската марка HyperMind в Китайското патентно ведомство, съобщи IT Home. Предполага се, че това име ще бъде дадено на голям аналитичен център за всички устройства, работещи с HyperOS.

Според предварителните информации, Hypermind ще събира данни от устройства, работещи с HyperOS, ще ги анализира и ще изучава потребителските навици и предпочитания.

Въз основа на информацията от аналитичната система, Xiaomi ще предоставя „проактивни интелигентни услуги” на собствениците на нейните устройства. Засега няма повече подробности, но вероятно технологията ще влезе скоро в употреба.

Коментар