Графична карта Radeon PRO W7700 за CAD и AI идва на цена под $1000

Radeon PRO W7700 e изградена с високопроизводителната RDNA 3 архитектура
(снимка: AMD)

AMD обяви най-мощната професионална графична карта за работни станции на цена под $1000. Моделът Radeon PRO W7700 поддържа новите издания на приложенията за създаване на съдържание, CAD и изкуствен интелект.

Новата графична карта е предназначена за професионалистите в творческите индустрии, включително мултимедия и развлечения, в дизайна и производството, архитектурата, инженерството и строителството. 16GB високоскоростна VRAM позволява на 3D художници и видео редактори да работят с модели и текстури с по-висока резолюция и да обработват сложни ефекти.

Radeon PRO W7700 поддържа също обмен на данни между приложенията, което позволява на потребителите да изпълняват много задачи между редактиране, композиране и ретуширане, за да спазят крайните срокове на проекта, подчертаха от AMD.

Освен това, с поддръжка за DisplayPort 2.1, видео редакторите ще се възползват от по-богати цветови пространства и възможност да използват най-високите резолюции на дисплея, налични днес.

Графичната карта на AMD поддържа и най-новите кодеци с AV1 кодиране/декодиране и подобрени с изкуствен интелект възможности за видео кодиране, което рационализира и ускорява видео продукциите.

Radeon PRO W7700 e изградена с високопроизводителната и енергоефективна RDNA 3 архитектура. Според данни на AMD, графичната карта предлага до 1,7 пъти по-добро съотношение цена/производителност от конкурентните предложения. Твърди се също, че картата има по-висока производителност с до 52% в SolidWorks, до 24% в Creo и до 37% в CATIA.

Технологиите DisplayPort 2.1 и AMD Radiance Display Engine, вградени в картата, поддържат много високи разделителни способности и жизнена дълбочина на цветовете за гледане на проекти на до четири дисплея.

Освен това Radeon PRO W7700 позволява на професионалистите да създават и изпълняват AI приложения направо от своите настолни компютри. Снабдена с хардуерно базирани AI ускорители, графичната карта е проектирана да ускорява AI задачите в най-новите приложения, включително DaVinci Resolve, Adobe Premiere, Topaz Labs Video AI и др.

AMD Radeon PRO W7700 е достъпна на пазара от днес в големите търговски вериги на препоръчителна крайна цена (за САЩ) от $999 щатски долара. Картата ще се появи този месец също в OEM работни станции и SI системи.

Коментар