8TB в джоба: Samsung вдига летвата с новия T5 EVO SSD

Дизайнът на T5 EVO следва концепцията „компактност и лека ергономичност”
(снимка: Samsung)

Лек преносим SSD с капацитет до 8 терабайта (TB) – най-големият в момента на пазара – е новото предложение на Samsung. Освен внушителния си капацитет, моделът T5 EVO предлага светкавична скорост в компактно и здраво устройство.

Базиран на USB 3.2 Gen 1, T5 EVO прехвърля данни до 3,8 пъти по-бързо от външен HDD и поддържа максимална скорост на последователно четене и запис до 460 мегабайта в секунда (MB/s), с което улеснява прехвърлянето на големи файлове, съобщиха от корейския производител.

Концепцията за дизайна на T5 EVO е „компактност и лека ергономичност”. Преносимият SSD на Samsung за пръв път се отклонява от дизайна на бизнес карта, като същевременно запазва компактността и лекотата. Ширината му е 95 мм, дължината е 40 мм, а дебелината е 17 мм, което означава, че потребителите имат достъп до преносимо устройство с 8 TB памет, което е достатъчно малко, за да се държи с една ръка.

Тази комбинация от компактен размер и голям обем памет, наред с тегло от само 102 грама, дава на потребителите сериозно предимство спрямо еквивалентен по капацитет външен HDD. А черният цвят и сребристият титанов пръстен придават на T5 EVO премиум излъчване.

Дизайнът на металния пръстен позволява лесно закрепване на устройството към чанта или друг багаж. Освен това металният корпус и гумираната повърхност осигуряват допълнителна защита срещу външно натоварване – включително падане от височина до два метра.

Външният SSD Samsung T5 EVO идва във версии с 2, 4 и 8 TB
(снимка: Samsung)

С капацитет до 8 TB, T5 EVO може да се използва за съхранение на големи файлове, видео файлове с висока резолюция и игри, което го прави подходящ както за работа, така и за гейминг. Моделът с капацитет 8 TB побира над 2 милиона снимки с размер 3,5 мегабайта (MB), 1,8 милиона музикални файла с размер 4 MB или 3500 видео файла с размер 2 гигабайта (GB).

Новият преносим SSD диск на Samsung е подсигурен с технология за термозащита и хардуерно криптиране на данните. Фирмената технология Dynamic Thermal Guard предпазва устройството от прегряване и поддържа оптимална работна температура в съответствие с международния стандарт за безопасност IEC 62368-1. Портативният SSD диск поддържа 256-битовия хардуерен стандарт за криптиране на данни Advanced Encryption Standard (AES) за по-голяма сигурност на данните.

T5 EVO е съвместим с различни операционни системи и устройства като macOS, Windows, смартфони, таблети и игрови конзоли. Външният SSD е снабден също със софтуер Samsung Magician, който осигурява функции за управление, включително проверка на състоянието на диска в реално време, проверка на автентикацията, бенчмарк и актуализации на фърмуера.

Портативният SSD се доставя с кабел USB Type-C-to-C, документация и 3 години гаранция
(снимка: Samsung)

T5 EVO във версии с 2, 4 и 8 TB идва в комплект с USB Type-C-to-C кабел и ограничена тригодишна гаранция. Преносимият SSD е достъпен по цял свят от днес на препоръчителни крайни цени $189,99 за модела с капацитет 2 TB, $349,99 за 4 TB и $649,99 за 8 TB.

Коментар