AOC GAMING Q27G3XMN/BK – достъпен MiniLED гейминг 

27-инчовият Fast VA панел има QHD (2560×1440) резолюция и MiniLED подсветка
(снимка: AGON by AOC)

Новият монитор AOC GAMING Q27G3XMN/BK прави революционната MiniLED технология достъпна за всеки потребител, запален по гейминга. 27-инчовият модел на AGON by AOC предлага гейминг производителност на цена, която ще промени индустриалните норми, заявиха от производителя.

Q27G3XMN/BK е насочен към геймърите, които търсят HDR изживяване от най-високо ниво с впечатляващи цветове на достъпна цена. 27-инчовият Fast VA панел предлага QHD (2560×1440) резолюция и разполага с MiniLED подсветка, която поддържа 336 зони на затъмняване. Благодарение на тази иновативна технология, мониторът получи сертификат VESA DisplayHDR 1000 – едно от най-високите нива на HDR, което му позволява да показва мастилени, дълбоки черни цветове и най-ярките светлини в един и същи кадър.

Използвайки 10-битова дълбочина на цвета (8-бита + FRC), мониторът възпроизвежда 1,07 милиарда цвята и постига широко покритие на цветовата гама (+95% DCI-P3). А 27-инчовият размер на монитора и QHD резолюцията водят до висока плътност на пикселите за ясен текст и изображения.

В допълнение, 180-херцовата честота на опресняване и забележителното време за реакция до 1 милисекунда GtG гарантират, че геймърите имат предимство в състезателните игри. Всичко това позиционира Q27G3XMN/BK в челните редици на най-съвременните гейминг монитори.

MiniLED подсветка

В основата на привлекателността на Q27G3XMN/BK е революционна MiniLED подсветка, която може да се похвали с впечатляващите 336 отделни зони на локално затъмняване. Тази авангардна технология издига монитора до DisplayHDR 1000 ниво на сертифициране, което свидетелства за изключителни нива на яркост и контраст.

Сам по себе си, Fast VA панелът има невероятно естествено контрастно съотношение, което, съчетано с MiniLED подсветката, осигурява впечатляващо възпроизвеждане на съдържание с висок динамичен диапазон. Решението за подсветка с пълен набор от зони на локално затъмняване (FALD: full array local dimming) значително подобрява HDR изживяването, като позволява някои части от екрана да бъдат напълно черни, докато други поддържат много висока яркост. Сцени от най-завладяващите игри, движени от сюжета, оживяват с наситени черни нюанси и светещи акценти.

Ергономичната стойка поддържа настройки за височина, наклон, въртене и завъртане
(снимка: AGON by AOC)

QHD, 180 Hz, 1 милисекунда GtG

Q27G3XMN/BK е оптимален монитор за гейминг. Неговата QHD (2560×1440) резолюция улавя всеки детайл, докато честотата на опресняване от 180 Hz гарантира плавно игрово изживяване.

С време за реакция до 1 милисекунда GtG, използвайки най-високите настройки за ускоряване на пикселите, мониторът се откроява като най-добрият избор за бързи игри и изживяване без фантомни изображения и замъглявания.

Fast VA панелът гарантира, че преходите са ясни дори при най-интензивните FPS игри или шеметни гейминг сцени и в същото време осигурява вдъхновяващо изживяване за сетивата при разказвателните игри с по-бавно темпо. Q27G3XMN/BK съчетава прецизност и скорост за съвършенство в гейминга.

Ергономия и контрол

Q27G3XMN/BK е оборудван с ергономична стойка, която предлага щедри настройки за височина, наклон, въртене и завъртане, като гарантира, че всеки геймър може фино да настрои монитора си за максимален комфорт.

Функции като Flicker-Free технологията и режимът Low Blue дават приоритет на удобството и здравето на потребителите по време на турнири и маратонски гейминг сесии.

Добавената функция Shadow Control позволява на геймърите да регулират нивата на сянка и осветяване до перфектни визуализации в играта, за да виждат лесно враговете, които се крият в тъмните ъгли, например.

AOC GAMING Q27G3XMN/BK може да се ползва и в портретен режим
(снимка: AGON by AOC)

Поддържайки технологията Adaptive-Sync, мониторът може да използва променлива честота на опресняване, като по този начин елиминира накъсването поради разминаване на кадрите.

Функцията за наслагване на мерника (Dial Point) дава възможност на геймърите да се прицелват точно в FPS игри, където липсва мерник.

OSD функциите на монитора също могат да се регулират с помощта на софтуера AOC G-Menu или просто с OSD бутоните на самия монитор.

Наличност и цена

AOC GAMING Q27G3XMN/BK ще бъде наличен за закупуване в търговската мрежа у нас от средата на ноември 2023 г. на препоръчителна цена на дребно от 782 лв. с ДДС.

Коментар