Конкурсът „Наградите на БАИТ” за 2023 г. приема кандидатури още 3 седмици

Наградите на БАИТ очакват победителите в конкурса за 2023 г.
(снимка: БАИТ)

Остават 3 седмици до крайния срок за регистрация в ежегодния конкурс „Наградите на БАИТ” за 2023 г., организиран от най-голямата асоциация на ИТ бизнеса.

12 са подадените кандидатури в 6 от категориите на конкурса до момента. Най-много заявки има в категориите „Журналистически принос” и „Успешен български ИКТ продукт/услуга”. Конкурсът  все още очаква кандидатури за „Младежка награда”.

Заявки за участие се приемат до 24.00 ч. на 15 декември 2023 г. Регистрацията е безплатна.

В конкурса могат да участват:

  1. Образователна награда – компании, които активно си сътрудничат със средни училища по проекти като предоставят свои служители като помощник учители в училища и/или създали своя методика, учебна програма, курс за учители за практическо обучение в компаниите висши училища, разработили иновативни интегрирани програми.
  2. Младежка награда – ученици и студенти.
  3. Журналистически принос – журналисти.
  4. Публична администрация – публични администрации (държавни или общински).
  5. Start up компании.
  6. Успешен български ИКТ продукт/услуга – компании-разработчици, регистрирани в България.
  7. Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика – компании/юридически лица от всички сектори на икономиката, регистрирани в България, успешно внедрили ИКТ решение, което е ново за българския пазар.

Новости в 13-ото издание има в категориите Успешен български ИКТ продукт/услуга и Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика, където кандидатите могат да представят информация за реализирани ESG проекти, което ще донесе допълнителни точки.

Номинираните в това издание на конкурса ще получат възможност да се представят с кратко видео по време на церемонията. Видеопредставянето следва да е с продължителност до 30 секунди и да представя проекта на номинирания. Изискванията за видеоклип са налични на сайта на Наградите.

Подробните условия за участие са публикувани тук.

Традиционно, Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Победителите в конкурса ще получат пакет за обучение в цялостна програма за Agile Project Management от bTalks, годишни абонаменти за правноинформационни системи „Сиела Норми” и ваучери за книги, както и сборник „Дигитални истории” с автограф от автора Георги Караманев.

Тази година конкурсът е със специалното участие на Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk и на българския учен и писател Георги Бърдаров. Връчването на наградите ще се състои през м. февруари 2024 г.

Коментар