Без изходящи повиквания от нерегистрирани Prima

От днес М-Тел започва поетапно спиране на изходящите повиквания и кратките съобщения на нерегистрираните потребители на Prima. Официалният срок за регистрация на предплатените карти на мобилните оператори изтече преди броени дни – на 31 декември 2008 г., припомниха от М-Тел.

До края на януари потребителите, които не са регистрирали своите Prima карти, ще могат да получават обаждания и SMS-и, но след тази дата ще бъдат прекъснати и входящите повиквания. Телефонните номера ще се запазят до изтичане на крайния срок на валидност на картата. Ако потребителят се регистрира преди този срок, предплатената услуга ще бъде възстановена.

Prima клиентите могат да регистрират своите карти в магазините на телекома и партньорите, както и в над 3000 станции на Български пощи в страната. Към момента М-Тел отчита приблизително 880 000 регистрирани потребители на Prima.

Процедурата и сроковете за регистрация на предплатени карти са наложени от българското законодателство и всички мобилни оператори са задължени да ги изпълняват.

Регистрацията трябва да бъде направена лично от потребителя на SIM-картата. Ако клиент няма възможност да се регистрира лично, то данните му могат да се предоставят и от негов пълномощник, с нотариално заверен документ. Регистрирането на предплатената карта е безплатно.

Коментар