Bang & Olufsen Beolab 8 – елегантен, с малък силует, за всяка система

Тялото на Beolab 8 от монолитно алуминиево парче наподобява преливане на сфера и цилиндър
(снимка: Bang & Olufsen)

Независимо дали говорим за върховна аудио система у дома или една точка на звук, новият Beolab 8 на Bang & Olufsen може да се използва като системен говорител за създаване на система за домашно кино в комбинация с най-актуалните озвучителни тела на компанията от висок клас или дори с класически модели от далечната 1984.

Нещо повече, с двойка говорители Beolab 8 се постига мощен и прецизен стерео звук и hi-fi музикално преживяване. Новият модел може да работи и като самостоятелен говорител, който осигурява дълбочина с интензивен бас, нетипичен за неговия размер.

„Черпейки вдъхновение от Beolab гамата във високия клас, нашата цел с Beolab 8 беше да извлечем акустичната есенция от тези впечатляващи озвучителни тела в компактно предложение, което запазва насочеността и контрола на звуковия лъч за оптимално възпроизвеждане във всяка среда”, казват от компанията за новия си продукт.

Дизайн

Beolab 8 е проектиран да изглежда красив от всякакъв ъгъл, без значение как и къде е разположен говорителят. Тялото му от монолитно алуминиево парче наподобява преливане на сфера и цилиндър, които са обединени в солидна форма, демонстрираща майсторството на легендарната Factory 5 на Bang & Olufsen.

Проектиран с датски дървени ламели или текстилна лицева част, Beolab 8 следва същия характерен дизайн на линиите продукти Bang & Olufsen Beolab и Beosound, включително Beosound Theatre, Beolab 28 и Beolab 50.

Beolab 8 е проектиран да изглежда красив от всякакъв ъгъл
(снимка: Bang & Olufsen)

Между външната алуминиева обвивка и вътрешното ядро на говорителя играта на светлини и сенки създава леко визуално присъствие. Като се придържа към скандинавските принципи в дизайна, където формата следва функцията, формата на говорителя създава естетически обект и същевременно подобрява акустичните му качества. Стъкленият интерфейс на горната страна създава перфектна извивка, която води пръстите на потребителя по повърхността без усилия.

Всяка от четирите опции за стойка е нежна и скулптурирана, възползвайки се от експертизата на Bang & Olufsen в обработката на алуминий. Докато стойката за маса е създадена с идеята да предизвика плаваща илюзия, дискретната скоба за таван и стойката за под са полирани до перфекционизъм.

Поглъщащ звук

Благодарение на настройката от звуковите майстори на Bang & Olufsen, слушателите могат да се насладят на звуково качество на Beolab с конфигурация от три говорителя, включваща 16 мм високочестотен, 3” средночестотен и 5.25” ууфер. Надграждайки наследството на иконичния Beolab 17, звуковите инженери на Bang & Olufsen внимателно подбират говорители, които постигат еднакво представяне и качество.

Слушателите могат да се насладят на стерео изживяване с два Beolab 8
(снимка: Bang & Olufsen)

Представянето на Beolab 8 е значително подобрено, благодарение на внедряването на контрол на ширината на звуковия лъч, компенсация на помещението, адаптивна настройка и ултра-широколентова технология.

Контролът на ширината на лъча позволява на потребителите лесно да превключват между две слухови преживявания. Beolab 8 предлага възможност за затваряне на звуковата фуния и създаване на оптимална точка за слушателя с прецизен звук. Като алтернатива, потребителите могат да изберат да разширят фунията и да разпръснат звука из стаята и това лесно се вижда на LED индикатора в предната част.

Функцията за компенсиране на помещението на Beolab 8 осигурява оптимизирана звукова сцена, базирана на уникалните звукови характеристики на стаята. Озвучителното тяло внимателно анализира околната среда, за да създаде кристално чисто качество на звука, без значение от размера или пространството. Неодимов двигател позволява на слушателите да се насладят на звукова сцена, адаптирана към заобикалящата среда за пълно потапяне в музиката.

С адаптивната настройка на звука Beolab 8 сам задава своята конфигурация като използва сензори за засичане на предна решетка и прецизиране на звука за оптимално представяне. Това е възможно с помощта на малки сензори в говорителя и магнити в предната решетка, които позволяват на Beolab 8 да засича типа на решетката и автоматично да прилага подходящи настройки.

Beolab 8 е наличен в набор от подлежащи на персонализиране цветови комбинации
(снимка: Bang & Olufsen)

С ултра-широколентовата технология Beolab 8 прави много повече от това просто да се адаптира към помещението, в което е разположен. Той може да насочи акустична перфектна точка в зависимост от местоположението на телефона на потребителя чрез приложението на Bang & Olufsen за динамично преживяване в оптимизирана звукова зона.

С платформата Mozart на Bang & Olufsen, Beolab 8 като самостоятелен продукт може лесно да се свърже посредством Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.3. А с Powerlink – безжично или чрез кабел – Beolab 8 се превръща в системно озвучително тяло, което осигурява връзка с Bang & Olufsen телевизори и аудио системи, които са произведени през последните над 30 години.

Наличност и цена

Beolab 8 е наличен в набор от подлежащи на персонализиране цветови комбинации – сребърно/естествен алуминий, златен тон или черен антрацит, които могат да се комбинират с покрития на говорителите в цветове дъб, светъл дъб, тъмен дъб или тъкан. Цените започват от 5945 лв. с ДДС за един говорител.

Коментар