Два ултрашироки геймърски монитора от AGON by AOC

Новите монитори на AGON by AOC са истинско изкушение за геймърите 
(снимка: AGON by AOC)

Два нови 34-инчови геймърски монитора с ултрашироки дисплеи пусна на пазара AGON by AOC. Моделите AOC GAMING CU34G2XE/BK и по-бързият CU34G2XP/BK са прецизно проектирани за гейминг изживяване с извит 1500R VA панел, който може да се похвали с WQHD резолюция (3440×1440 и 21:9 съотношение).

Докато CU34G2XE/BK се отличава със своята честота на опресняване от 144 Hz и поддръжка на HDR10, моделът CU34G2XP/BK излиза още по-напред с времена за реакция до 1 милисекунда GtG и честота на опресняване от 180 Hz, съчетана с поддръжка на DisplayHDR 400.

CU34G2XE/BK: Безпроблемна игра в голям мащаб

С обещанието за гейминг без прекъсване, CU34G2XE/BK е оборудван с извит 1500R VA панел с WQHD (3440×1440) резолюция за яснота, съответстваща на графиките на играта. Този монитор е отличен за плавен геймплей с впечатляващата си честота на опресняване от 144 Hz. Конкретно, чрез функцията за намаляване на замазването на движението (Motion Blur Reduction), мониторът постига забележително време за реакция на движеща се картина (MPRT: Motion Picture Response Time) от 1 милисекунда, което на практика превръща замъглените изображения в проблем от миналото.

CU34G2XE/BK поддържа HDR10, което му позволява да получава HDR сигнал. Тази функция усилва наситеността на цветовете и потапя геймъра в наистина реалистични изображения – игрите добиват съвсем ново ниво на реализъм.

CU34G2XE/BK е оборудван с извит 1500R VA панел с WQHD (3440×1440) резолюция
(снимка: AGON by AOC)

Гъвкавостта на свързване е гарантирана с един DisplayPort 1.4 и един HDMI 2.0 порт. CU34G2XE/BK се предлага със семпла, но здрава стойка с регулиране на наклона, което позволява на потребителите да намерят идеалния ъгъл на гледане. В допълнение, CU34G2XE/BK поддържа VESA 100 монтаж и предоставя опция за използване на рамена като AOC AM420B за допълнителна гъвкавост.

CU34G2XP/BK: съвършеният избор

С повишена честота на опресняване от 180 Hz, моделът CU34G2XP/BK обещава още по-плавно гейминг изживяване и се позиционира като съвършеният избор за игри. Благодарение на функцията pixel overdrive, този монитор постига време за реакция до 1 милисекунда GtG, демонстрирайки скорост, подходяща за състезателни игри.

CU34G2XP/BK не спира дотук. Той също така е сертифициран с VESA DisplayHDR 400 за дълбок контраст и ярки изображения в single player, разказвателни игри или заглавия с по-бавно темпо. Нещо повече, неговото време за реакция на движеща се картина (MPRT) от 1 милисекунда, постижимо чрез функцията за намаляване на замазването на движението (Motion Blur Reduction), го прави идеален за състезателни игри, където всяка милисекунда е от значение.

С повишена честота на опресняване от 180 Hz, моделът CU34G2XP/BK се позиционира като съвършеният избор за игри (снимка: AGON by AOC)

Точно като CU34G2XE/BK, този модел може да се похвали с покритие на впечатляващите 99% от sRGB цветовото пространство, което го прави универсален избор не само за гейминг, но и за създатели на съдържание или задачи извън игрите.

Мониторът предлага допълнително подобрение на свързаността с два DisplayPort 1.4 и два HDMI 2.0 порта за свързване на множество източници. Ергономичната стойка позволява регулиране на височината, наклона и завъртането.

Допълнителни функции

И двата модела поддържат Adaptive-Sync, а CU34G23XP/BK е AMD FreeSync Premium сертифициран за гейминг изживяване без накъсване на кадрите. Геймърите ще оценят малкото входно закъснение – всяко действие практически се отразява незабавно на екрана.

Освен това и двата модела поддържат персонализирания софтуер на AOC G-Menu за управление на екранното меню, което подобрява потребителското изживяване. С технологията Flicker-Free и режимите Low Blue Mode и Shadow Control, AOC предпазва очите на потребителите, като същевременно им предоставя предимство при слабо осветени сцени в игрите. Мониторите поддържат също режимите Picture-in-Picture и Picture-by-Picture за показване на два източника едновременно.

Наличност и цена

AOC GAMING CU34G2XE/BK с 144 Hz честота на опресняване е наличен в търговската мрежа от декември 2023 г. на препоръчителна цена на дребно от 704 лв. с ДДС, докато CU34G2XP/BK със 180 Hz честота на опресняване ще стане достъпен от средата на декември 2023 г. на препоръчителна цена на дребно от 782 лв. с ДДС.

Коментар