Porsche Design AOC AGON PRO PD49 – колкото предно стъкло на автомобил

Дизайнерският подход на PD49 отразява комплексните детайли на спортните автомобили Porsche (снимка: AGON by AOC)

Извитият монитор Porsche Design | AOC AGON PRO PD49, съвместно творение на Porsche Design и специалиста в дисплеите AGON by AOC, е симбиоза от печелещ награди дизайн и технологична мощ. Коронован от „iF Design Award” и „Red Dot Award: Product Design 2023” и снабден с върховен QD-OLED панел в размер 49 инча и съотношение от 32:9, PD49 осигурява производителност за състезания по електронни спортове на най-високо ниво: 240 Hz скорост на опресняване и 0,03 ms GtG време за реакция.

С дебелината си от около 5 мм, PD49 използва извит, изключително тънък QD-OLED панел, разпънат в диагонал 49 инча. Неговата 1800R извивка напълно покрива зрителното поле на потребителя. С резолюция Double QHD 5120×1440 пиксела, мониторът е предназначен да предефинира визуалните преживявания.

Пиковата яркост от 1000 нита и сертификатът VESA DisplayHDR True Black 400 осигуряват сияйна картина, дълбоко наситена с 1,07 милиарда цвята (10-битова дълбочина на цвета), покриващи 99% от цветовото пространство DCI-P3. С изключителното HDR пресъздаване, PD49 се превръща в прозорец към магичните светове на игрите в базираните на история заглавия за солови играчи.

С готова за електронните спортове честота на опресняване от 240 Hz и впечатляващо време за реакция от 0,03 ms Gray-to-Gray (GtG), призрачните ефекти са забравени завинаги. Благодарение на използването на Adaptive-Sync с поддръжка на променлива честота на опресняване, всяка игра се движи със завладяваща плавност, без накъсване.

PD49 използва извит, изключително тънък QD-OLED панел, разпънат в диагонал 49 инча
(снимка: AGON by AOC)

Дизайнерският подход на PD49 отразява комплексните детайли на спортните автомобили Porsche. Стойката от пясъчно шлайфан алуминий, напомняща волана и джантите на спортна кола, поддържа монитора с чувство на величие. Гърбът на монитора е вдъхновен от радиаторната решетка на Porsche 911.

От уникалния дизайн на On-Screen менюто до изпъкващото лого при стартиране, всеки детайл подчертава елегантността. Динамичните, персонализируеми RGB Light FX елементи украсяват предното и задното лого, разпръсквайки стил с всяко просветване.

Освен визуалното превъзходство, PD49 разполага и с цял пакет от възможности за свързване. HDMI 2.1 и DP 1.4 подържат последните модели устройства. Вграденият USB хъб, допълнен от четири USB 3.2 порта и RJ-45 вход предлагат безпроблемна връзка с мрежата и всякаква периферия.

Забележителна особеност е наличието на USB-C порт със солидна захранваща мощност от 90W, който позволява на мобилните компютри да останат заредени, докато играчите са потопени в света на гейминга. Вграденият KVM превключвател позволява на потребителите да свържат два компютъра едновременно като разделят Double QHD екрана за максимална многозадачност.

Гърбът на монитора е вдъхновен от радиаторната решетка на Porsche 911.
(снимка: AGON by AOC)

Функции като брояча на кадри, персонализируем мерник (Dial Point) и оптимизирано ниско входно закъснение дават предимство на играчите пред съперниците и издигат геймърското преживяване на по-високо ниво. Вградените стерео говорители с мощност 2x 8W осигуряват звуково преживяване, което е толкова потапящо, колкото картината.

Porsche Design AGON PRO PD49 е наличен в магазините Porsche Design, специализираните вериги за електроника и онлайн, както и в други избрани онлайн магазини на препоръчителна цена от 4300 лв.

Коментар