Българска усмивка стана световен победител

България регистрира най-високата кампанийна активност, а наша сънародничка стана световен победител на публиката в конкурса “Ловец на усмивки 2009” за снимки, направени с камерафони на Sony Ericsson.

Меглена Колаксъзова на 41 години от гр. Петрич е безспорен номер едно на публиката, след като събра внушителните 2,115 гласа за своята снимка – „Щастлива усмивка”.

Посетителите на уеб сайта на “Световния лов на усмивки” имаха възможността да гласуват за любимата си снимка на усмивка, за да изберат “Ловец на усмивки 2009”.

„Много се радвам, че моята снимка стана толкова популярна сред хората по света; толкова е вълнуващо, че хиляди хора са я видели и са гласували за нея като техен фаворит. Исках да уловя един от онези мигове от ежедневието, които те карат да се усмихваш и които не трябва да приемаме за даденост – точно това ме провокира да продължавам да снимам със своя мобилен телефон”, сподели Меглена Колаксъзова.

Йоана Прока на 20 години от гр. Бакъу, Румъния пък е световен победител на журито, изпреварвайки в оспорвано състезание хиляди участници от 32 държави от Европа, Африка, Латинска Америка и Азия.

Йоана порази журито със своята снимка, наречена просто „Усмивка”,  и спечели титлата Sony Ericsson Ловец на усмивки 2009, след като е прекарала лятото в търсене на перфектната усмивка, с която да участва в конкурса.

“Ловът на усмивки 2009” на Sony Ericsson издигна предизвикателството да се снима с камерафон до едно ново равнище. За да представи технологията Smile Shutter, новият фотографски проект провокира хората да уловят в снимка истински, естествени усмивки с помощта на камерафон.

Smile Shutter автоматично открива усмивките по лицата на хората и моментално прави снимка, като всеки път улавя перфектната усмивка.

„Хората се усмихват по много и различни поводи, но истинската усмивка е неуловима и може да изчезне така бързо, както се е появила, което я прави трудна за заснемане с традиционен фотоапарат. Технологията Smile Shutter ни дава възможност да  уловим красотата и емоцията на истинската усмивка с камерата на телефон”, отбелязва Меран Ригли, вицепрезидент и директор външни комуникации в Sony Ericsson.

Коментари по темата: „Българска усмивка стана световен победител”

добавете коментар...

  1. Катя

    Бравооооо, Мег!

Коментар