Microsoft реши проблемите с Wi-Fi в Windows 11

Потребителите на Windows 11 могат да си отдъхнат – проблемите с Wi-Fi, причинени с последната актуализация, имат решение (снимка: CC0 Public Domain)

На Microsoft не отне много време да коригира Wi-Fi проблемите, които възникнаха след последните актуализации на операционната система Windows 11. Компанията обяви, че има решение.

По-рано тази седмица Microsoft взе под внимание оплакванията на потребителите и обеща скоро да публикува допълнителна информация. Малко повече от 24 часа след това компанията разреши проблема с помощта на системата за възстановяване на известни проблеми (KIR).

„Microsoft получи доклади за проблем, при който някои Wi-Fi адаптери може да не се свържат с някои мрежи след инсталиране на KB5032288. Потвърдихме, че този проблем е причинен от актуализации KB5032288 и KB5033375. Проблемът е по-вероятно да засегне потребители, които са се опитали да се свържат с корпоративна, образователна или обществена Wi-Fi мрежа, използвайки 802.1x удостоверяване. Този проблем е малко вероятно да възникне в домашните мрежи”, казват разработчиците на Windows.

Добрата новина е, че коригирането на проблемите не изисква от потребителите да деинсталират последните актуализации на системата или да изтеглят допълнителни файлове или корекции, отбелязва Neowin.

Microsoft може дистанционно да отстрани проблема и да предостави необходимите корекции на засегнатите системи в рамките на приблизително 24 часа. Компанията казва, че потребителите могат да ускорят процеса, като рестартират компютъра си.

Коментар