Дистанционното еволюира в лазерна показалка

Huawei Lingxi Pointing Remote Control обещава мини революция в управлението на съдържание, показвано на големия екран (снимка: Gizchina)

Първо по рода си дистанционно управление за телевизор показа китайската компания Huawei на голямо събитие за нови продукти по-рано тази седмица. Иновативното устройство Huawei Lingxi Pointing Remote Control вече се появи в онлайн магазините на Huawei и JD.com на цена от $140.

Дистанционното Lingxi е първото в света устройство от този клас, което позволява на потребителя точно да посочи място на екрана и така издига удобството на управление на ново ниво. Пултът поддържа плъзгане, докосване и други жестове, налични на мобилни устройства, които правят по-удобно управлението на съдържание на големия екран.

Използвайки „насочващото” дистанционно управление на Huawei, потребителите могат бързо да навигират в мултимедийно съдържание, да превъртат видеоклипове до желаното място, да харесват, коментират и препращат интересно съдържание на приятели. Устройството може да се използва също за игра на шах, дама и други игри.

Lingxi има вградена малка антена и е оборудвано с технология за ултра-прецизно пространствено позициониране. Производителят твърди, че курсорът се движи плавно по екрана и човек свиква много бързо с контролите.

Продължителното натискане на гласовия бутон на дистанционното извиква асистент на смарт екрана, който ще помогне на потребителя да увеличи звука, да пусне филм, да отвори завесите, да изключи климатика и да изпълни всяка друга команда към свързаните интелигентни домашни устройства .

В момента Huawei Lingxi Pointing Remote Control работи само с екрани Huawei Smart Screen V5, но списъкът със съвместими устройства ще бъде постепенно разширяван. Новият продукт не е никак евтин – цената му сега е $140.

Коментар