Онлайн телевизор на LG обра овациите на CES

Телевизор, който тегли филми и музика директно от интернет и позволява разговори през Skype, показа LG на изложението CES в Лас Вегас. 47-инчовият LED дисплей донесе на южнокорейската компания наградата за най-добър продукт в новата категория "Онлайн аудио и видео съдържание".

LG INFINIA 47LE9500 използва безжична технология, елиминирайки досадните кабели в дома, и осигурява 3D-кино вкъщи. Отличеният продукт е част от новата емблематична INFINIA серия LED LCD HDTV телевизори, която дебютира на световното изложение.

Призьорът ще се появи в магазините до средата на 2010 година заедно с по-големия си събрат с 55-инчов екран, който е другият продукт в серията, поддържащ 3D изображение.

„3D технологията вече е добре развита и ще предостави много нови възможности през тази година. Ние планираме да я въведем в широка гама продукти – LED телевизори, плазмени телевизори и проектори”, обявиха от ръководството на компанията. Статистиката показва, че половината от най-касовите кино хитове в света през 2009 година са именно 3D.

INFINIA моделите се отличават с изчистен "слим"-дизайн и почти незабележима 8.5-милиметрова рамка около дисплея.

Достойно допълнение към тях е т.н. "магическа пръчка", с която се управляват. Това е революционно дистанционно, в което бутоните са заменени от сензори за движение, действащо на принципа на конзолата за игри Wii. По този начин потребителят може не само да контролира менютата и съдържанието максимално лесно и естествено, но и да се забавлява с някои телевизионни игри.

LG показа в Лас Вегас и устройството за мобилна цифрова телевизия и възпроизвеждане на DVD съдържание – DP570MH, което ще излезе на пазара също тази година. Технологията за приемане на дигитален телевизионен сигнал (DTS), която се ползва от него, тепърва навлиза на световния пазар, но се развива бързо – тя вече е широко позната в Азия, а след първите три месеца на 2010 г. ще покрива почти половината от домакинствата в САЩ.

Коментар